2012-04-16 09:22:47
Φωτογραφία για Στον ανακριτή ο Α. Τσοχατζόπουλος
Nέα προθεσμία για να απολογηθεί αναμένεται να ζητήσει με το που θα μπει στο γραφείο του ανακριτή ο Άκης Τσοχατζόπουλος. Ο λόγος; Η ογκωδέστατη δικογραφία η οποία είναι πάνω από 10 χιλιάδες σελίδες και για την οποία δεν πρόλαβε να προετοιμαστεί καθώς ήταν μικρό το χρονικό διάστημα. Είχε μόλις τέσσερις μέρες στην διάθεση του από την στιγμή που την πήρε στα χέρια του.

Πάντως σε κάθε περίπτωση οι συνήγοροι του έχουν έτοιμο υπόμνημα στο οποίο θα βασιστεί η απολογία του ενώπιον του ανακριτή.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρώην υπουργός θα αρνηθεί όλες τις κατηγορίες, ακόμα και τις μίζες. Θα ισχυριστεί ότι όλα τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται, της δωροδοκία και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος είναι παραγεγραμμένα. Επίσης θα υποστηρίξει πως δεν βρέθηκαν ύποπτα εμβάσματα στον λογαριασμό του, οι off shore εταιρείες δεν του ανήκουν και στα αντικείμενα που έχουν κατασχεθεί δεν βρέθηκε κάτι το μεμπτό.


Ωστόσο άξιο απορίας είναι το πως θα δικαιολογήσει το γεγονός ότι φιλικά και συγγενικά του πρόσωπα είχαν τις συγκριμένες εταιρείες αλλά και το πως κατέληγαν από τις off shore δεκάδες εκατομμύριαευρώ σε λογαριασμούς συγγενικών του προσώπων. Όπως π.χ της θείας της συζύγου του η οποία με σύνταξη 700ευρώβρέθηκαν στον λογαριασμό της 3 εκευρώαπό την εταιρεία «Torcaso» η οποία φέρεται να εμπλέκεται στην αγοραπωλησία ακινήτων του πρώην υπουργού.

Παράλληλα για την αγορά των υποβρυχίων αναμένεται να ρίξει όλες τις ευθύνες στην ηγεσία του - τότε - ΚΥΣΕΑ όπως είχε κάνει και στο πρόσφατο παρελθόν. Ο ίδιος θα πει σύμφωνα με πληροφορίες πως ακολούθησε την τυπική διαδικασία μετά την γνωμοδότηση του ΚΥΣΕΑ. Μάλιστα θα ζητήσει να κληθούν ως μάρτυρες τα μέλη του ανώτατου οργάνου του υπουργείου Άμυνας εκείνης της περιόδου.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος και οι συνήγοροι του θα υποβάλλουν αίτημα αποφυλάκισης του πρώην υπουργού με την δικαιολογία ότι είναι το πλέον αναγνωρίσιμο πρόσωπο στην χώρα και δεν τίθεται θέμα διαφυγής καθώς μέχρι σήμερα έχει παρουσιαστεί όποτε τον έχουν καλέσει οι δικαστικές αρχές.

Για τους TOR - M1 ο πρώην υπουργός αναμένεται πως δεν θα ανοίξει τα χαρτιά του. Θα ισχυριστεί πως δεν έχει γνώση της δικογραφίας και θα ζητήσει να μιλήσει γι’ αυτό το θέμα αργότερα. 24wro
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Νέο amore για τον πρίγκιπα Harry
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Νέο amore για τον πρίγκιπα Harry
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ