2014-01-05 16:07:03
Φωτογραφία για ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ... ΟΤΑΝ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΠΑΙΞΕ ΜΕ ΤΗΝ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (PHOTOS)
Δύο μέρες μετά τα εγκαίνια της Νέας Φιλαδέλφειας και το φιλικό της ΑΕΚ με τη Μπάρτσελόνα (0-6), ήταν η σειρά του Ολυμπιακού να παίξει με το καμάρι της Καταλωνίας, όπως μας θυμίζει σε δημοσέιυμά του το "pamesports.gr". Έδρα και πάλι η Νέα Φιλαδέλφεια. Το γήπεδο ήταν και πάλι κατάμεστο. Και κάτι παραπάνω. Ενώ στη πρεμιέρα της ΑΕΚ τυπώθηκαν 35.000 εισιτήρια σ’ αυτό του Ολυμπιακού κυκλοφόρησαν 40.000 εισιτήρια, ενώ φίλοι των ερυθρόλευκων με… ντου κατάφεραν να μπουν στο γήπεδο ακόμα κι αν δεν διέθεταν το «μαγικό χαρτάκι». Αποτέλεσμα ήταν να μείνουν μερικές χιλιάδες κόσμου έξω από το γήπεδο και να συμπλέκονται με την Χωροφυλακή!

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ των εφημερίδων χιλιάδες οπαδοί του Θρύλου πήραν το δρόμο για τη Νέα Φιλαδέλφεια με κόκκινα μπαλόνια, κονκάρδες και ροκάνες.

Πρόσωπο του αγώνα ο Στέλιος Μπέσης που είχε πάει από τη Προοδευτική, αλλά δεν είχε ακόμα δικαίωμα να παίζει σε επίσημους αγώνες. Κι ακόμα ο κόσμος ήταν εκεί για να χειροκροτήσει τον Αριστείδη Παπάζογλου τον οποίο ο Ολυμπιακός είχε υποσχεθεί να δώσει ως αντάλλαγμα για τη μεταγραφή (μαζί με τους Γκαβέτσο ή Ψύχο και τους Φρατζή-Καρανικόλα). Ο κόσμος αγαπούσε τον Αριστείδη Παπάζογλου και τον ήθελε στην ομάδα του.


Μπορεί ο κόσμος να ήταν περισσότερος απ’ ότι έπρεπε στη Νέα Φιλαδέλφεια, κάποιοι να είχαν βρει καταφύγιο μέσα στο γήπεδο, στα κουλουάρ του στίβου, αλλά το ματς διακόπηκε δύο φορές και τις δύο για χάρη του Μπέση. Η πρώτη όταν τραυματίστηκε και η δεύτερη στο τέλος όπου γνώρισε την αποθέωση.

Όσο για το ματς, σε αντίθεση με το ΑΕΚ – Μπαρτσελόνα υστερούσε απέναντί του σε τεχνική, αλλά υπερτερούσε σε πείσμα και πάθος. Ενίοτε και ξύλο. Στην εξέδρα και ο διάδοχος του Ισπανικού θρόνου Χουάν Κάρλος.

Το πινακάκι του αγώνα

Γήπεδο Νέας Φιλαδέλφειας, 5 Ιανουαρίου 1962

Ολυμπιακός – Μπαρτσελόνα 0-2

Σκόρερς: 37ο Περέδα, 46ο Εβαρίστο

Διαιτητής: Φατούρος

Ολυμπιακός: Τσακακτζής, Πλέσσας, Στεφανάκος, Σημαντήρης, Πολυχρονίου, Ηλιάδης (46ο Μπέσης), Κ.Παπάζογλου, Σουρούνης (70ο Ηλιάδης), Μπέμπης (46ο Υφαντής), Σιδέρης, Αρ.Παπάζογλου

Μπαρτσελόνα: Πεσούντο (46ο Σεντράν), Σεγκάρα (46ο Φόνσο), Γκαράϊ (46ο Ρόντρι), Γκάρθια (46ο Ολιβέλια), Βιλαβέρδε (46ο Μαράνιον), Χενσάνα, Ζαλντούα, Κότσιτς (46ο Βέργκες), Εβαρίστο, Περέδα (46ο Μπενίτεζ), Βιθέντε

Δοκάρι: Βέργκες (63ο)

Το φιλμ των γκολ

37ο :Εκτέλεση κόρνερ από την Μπαρτσελόνα, διώχνει προσωρινά ο Τσανακτζής, σουτ από τον Βιλαβέρδε, νέα επέμβαση Τσανακτζή, δυνατό σουτ Περέδα και … 0-1.

46ο: Αιφνιδιασμός της Μπαρτσελόνα που κλέβει τη μπάλα στην άμυνα, ο Μπενίτεζ βρίσκει τον Εβαρίστο σουτάρει και… 0-2
olympiacos-blog
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ