2012-04-16 10:22:42
Φωτογραφία για Οι εύποροι Βρετανοί θέλουν να εγκαταλείψουν την πατρίδα
Ένας στους πέντε Βρετανούς με καταθέσεις που ξεπερνούν τις 250.000 λίρες εξετάζει το ενδεχόμενο να μεταναστεύσει στο εξωτερικό διότι έχει κουραστεί από την εγκληματικότητα, τον άσχημο καιρό και το υψηλό κόστος ζωής, σύμφωνα με το τμήμα διαχείρισης περιουσίας του Lloyds Banking Group, που δημοσιεύει δεδομένα μετά την διεξαγωγή σχετικής έρευνας.

Η Βρετανία, η οποία αντιμετωπίζει τη χειρότερη οικονομική κρίση των τελευταίων σχεδόν πενήντα ετών, πασχίζει να διατηρήσει την εικόνα μιας χώρας φιλικής και φιλόξενης για τους πλούσιους σε διεθνές επίπεδο παρότι αυξάνει τη φορολογία και μειώνει τις δημόσιες δαπάνες.

Αλλά η έρευνα του Lloyds TSB International Wealth κατέδειξε ότι το 19% των πλούσιων Βρετανών σκέφτεται να μεταναστεύσει σε χώρες της ευρωζώνης, όπως η Γαλλία και η Ισπανία, ή ακόμη πιο μακριά, στις ΗΠΑ, στην Αυστραλία, στη Νέα Ζηλανδία ή στον Καναδά.

«Αυτό που είναι ενδιαφέρον είναι ότι ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά των ανθρώπων που θέλουν να φύγουν είναι πλούσιοι οι οποίοι ζουν στο Λονδίνο, και το μεγαλύτερο ποσοστό των πλουσίων που θέλουν να φύγουν είναι από 25 ως 34 ετών. Είναι άνθρωποι. . . με μια καριέρα μπροστά τους, που επιδιώκουν να φύγουν, να βγάλουν χρήματα, να κάνουν πράγματα και να επηρεάσουν τον κόσμο, όχι απλώς άνθρωποι που συνταξιοδοτούνται και πάνε στη Γαλλία ή στην Ισπανία για τον ήλιο», ανέφερε ο Νίκολας Μπόις Σμιθ, διευθυντής του τμήματος, ο οποίος ήταν επικεφαλής της έρευνας. 24wro
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Μπροστά στη χρεοκοπία η ΔΕΗ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Μπροστά στη χρεοκοπία η ΔΕΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ