2014-01-06 22:17:08
Φωτογραφία για Αναβάλλεται η επίσκεψη του «Troika Inquiry Report»
Δεν θα έρθει τελικά στην Αθήνα μεθαύριο Τετάρτη ο αντιπρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, μέλος του προεδρείου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και επικεφαλής της επιτροπής ελέγχου για τα μνημόνια Ότμαρ Κάρας.

Την είδηση γνωστοποίησε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Χουντής, ο οποίος συμμετέχει στη συγκεκριμένη αποστολή, με την ιδιότητα του μέλους της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου, όταν ειδοποιήθηκε από τη γραμματεία της εν λόγω Επιτροπής, που τον ενημέρωνε ότι «ο Πρόεδρος Σούλτς και ο Πρωθυπουργός Σαμαράς, έχουν αποφασίσει ότι η επίσκεψη της αντιπροσωπείας θα πρέπει να αναβληθεί», χωρίς άλλες λεπτομέρειες.

Η αναβολή επιβεβαιώθηκε και από πηγές στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με τις οποίες η απόφαση ήταν προϊόν διαβούλευσης σε ανώτατο επίπεδο μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου.

Επί της ουσίας και όπως είχε γράψει το naftemboriki.gr (http://www.naftemporiki.gr/story/74921) η κυβέρνηση ποντάρει επικοινωνιακά στην προεδρία στην Ε.Ε. και ιδιαίτερα στις εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα με αφορμή την ανάληψή της από την αρχή του έτους. Γι αυτόν τον λόγο δεν επιθυμούσε με τίποτε η επίσκεψη του κ. Κάρας να συμπέσει με την πανηγυρική συνεδρίαση του Κολεγίου των Επιτρόπων μεθαύριο Τετάρτη στο Ζάππειο.


Στο αίτημά της αυτό βρήκε ευήκοον ους από τον πρόεδρο του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς, με πρωτοβουλία του οποίου έλαβε παράταση λίγων ημερών η επίσκεψη του κ. Κάρας.

Άλλωστε, το μηνύματα που θα έστελνε ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα ήταν αρνητικά τόσο εντός όσο και εκτός της χώρας.

Αντιδρά η Κουμουνδούρου

Έντονα αντέδρασε στο άκουσμα της είδησης η Κουμουνδούρου. Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής, με δήλωσή του σημείωσε ότι «η παρουσία στην Αθήνα της Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που ερευνά τα πεπραγμένα της Τρόικα, θα χαλούσε τις φιέστες που ετοιμάζει η ελληνική κυβέρνηση για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης» και του «λεγόμενου success story του κ. Σαμαρά και του κ. Στουρνάρα».

Για πανικόβλητη κυβέρνηση, η οποία, με την αρωγή του κ. Σούλτς, «σπεύδει να αναβάλει την επίσκεψη της Επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου που ερευνά τα πεπραγμένα της τρόικας, τρέμει μπροστά στο ενδεχόμενο μιας συζήτησης για τη σκοπιμότητα και τις επιπτώσεις του μνημονίου» κάνει λόγο, σε δήλωσή του, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης.

Πέρα όμως από τις δημόσιες τοποθετήσεις η Κουμουνδούρου, σύμφωνα με κορυφαίο στέλεχός της, αντιλαμβάνεται τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσει ακόμη και σε θεσμικό επίπεδο από κορυφαίους κύκλους της Ε.Ε. «στην προσπάθειά της να καταστήσει το ελληνικό πρόβλημα χρέους μέρος του ευρωπαϊκού προβλήματος, πάντα προς την κατεύθυνση αναζήτησης λύσεων στον αντίποδα των ασκούμενων πολιτικών».

Σ. Κεδίκογλου: Κολλημένος με τις θεωρίες συνωμοσίας ο ΣΥΡΙΖΑ

Από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου χαρακτηρίζει τους «ισχυρισμούς» του ΣΥΡΙΖΑ ως θεωρίες συνωμοσίες

Συγκεκριμένα αναφέρει για τον ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι «κολλημένος με τις θεωρίες συνωμοσίας και τις απόπειρες δυσφήμισης της χώρας».

Τονίζει δε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκινά το νέο χρόνο όπως τελείωσε τον παλιό: με εξωφρενικούς και απίστευτους ισχυρισμούς».

Αυτή τη φορά όμως ξεπέρασε κάθε όριο, αναφέρει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην ανακοίνωσή τους και καταλήγει λέγοντας ότι: «Προφανώς οι άνθρωποι δεν είναι καλά...».

naftemporiki.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ