2014-01-07 11:07:10
Φωτογραφία για Αφαντος ο Χριστόδουλος Ξηρός - Σε κόκκινο συναγερμό η ΕΛ.ΑΣ.
Σε συναγερμό βρίσκονται οι αστυνομικές αρχές της χώρας, ενώ γίνονται εκτεταμένες αναζητήσεις για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του καταδικασμένου μέλους της 17 Νοέμβρη Χριστόδουλου Ξηρού, ο οποίος από χθες έχει αποδράσει εκμεταλλευόμενος άδεια που του δόθηκε από τις φυλακές.

Συγκεκριμένα, ο Χριστόδουλος Ξηρός έλαβε από τις φυλακές την όγδοη κατά σειρά άδεια εννέα ημερών, από την 1/1/2014. Σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση οι άδειες χορηγούνταν με τον όρο να παρουσιάζεται κάθε μέρα στο αστυνομικό τμήμα Καλλικράτειας Χαλκιδικής. Εκεί είχε δηλώσει ως τόπο διαμονής, γιατί εκεί βρίσκεται το σπίτι της αδελφής του. Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία σε όλες της άδειες μέχρι τώρα, ο Χριστόδουλος Ξηρός ήταν τυπικότατος και επέστρεφε πάντα στις φυλακές, ενώ το ίδιο έκανε και με την τελευταία άδεια μέχρι και τις 5 Ιανουαρίου.

Χθες, όμως, δεν εμφανίστηκε στο αστυνομικό τμήμα Καλλικράτειας, ως όφειλε και αυτό σήμανε την κινητοποίηση της αστυνομίας για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του, με την κατηγορία της παραβίασης άδειας κρατουμένου.


Κεδίκογλου: Δεν πρέπει οι τρομοκράτες να αντιμετωπίζονται σαν απλοί κρατούμενοι

«Το πώς διέφυγε της προσοχής, του ελέγχου και της εποπτείας των Αρχών θα διερευνηθεί και είμαι βέβαιος ότι θα φέρουν αποτέλεσμα οι έρευνες», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αναφερόμενος στην παραβίαση από πλευράς Ξηρού του όρου της καθημερινής παρουσίας σε αστυνομικό τμήμα στη διάρκεια της άδειας του.

Ο κ. Κεδίκογλου, μιλώντας στον Σκάι, χαρακτήρισε ανατριχιαστική τη δήλωση που έκανε ο δικηγόρος του Χριστόδουλου Ξηρού, Φραγκίσκος Ραγκούσης ότι είναι «πολιτική η απόφαση».

«Ένας καταδικασμένος τρομοκράτης έχει επαναστατικό καθήκον; Τότε το λιγότερο που μπορώ να πω είναι ότι δεν πρέπει οι καταδικασμένοι τρομοκράτες να αντιμετωπίζονται σαν απλοί κρατούμενοι», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρόσθεσε: «Όταν κάποιοι θεωρούν καθήκον τους να αποδράσουν και να αντεπιτεθούν στην κοινωνία -έτσι αντιλαμβάνομαι εγώ το καθήκον ενός τρομοκράτη- τότε δεν πρέπει η κοινωνία να τους αντιμετωπίσει διαφορετικά; Ναι, η Δημοκρατία δίνει δικαιώματα σε όλους. Από εκεί και πέρα πρέπει να προστατεύεται».

Φ. Ραγκούσης: Πολιτική η απόφαση του Χρ. Ξηρού

«Πολιτική απόφαση» χαρακτήρισε την ενέργεια του Χριστόδουλου Ξηρού να μην δώσει το παρών στο αστυνομικό τμήμα Καλλικράτειας στη Χαλκιδική, χθες Δευτέρα, ενώ βρίσκεται σε 9ημερη άδεια, ο δικηγόρος του, Φραγκίσκος Ραγκούσης.

«Δεν έχω καμία επικοινωνία μαζί του. Δεν ήθελε και δεν θέλει να τον ερμηνεύει κανείς. Αλλά η μακροχρόνια σχέση μας, η οποία εξελίχθηκε και σε φιλιά με οδηγεί συμπερασματικά ότι πρόκειται για πολιτική απόφαση, η οποία είναι συνεπής στην επαναστατική του δράση», τόνισε ο κ. Ραγκούσης, μιλώντας στον Σκάι.

Πηγή: real.gr
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ