2012-04-16 11:44:04
Φωτογραφία για Ποιοι Φαρισαίοι κρύβονται πίσω από τις αμαρτίες του Άκη;
Δε είναι μόνο το βαρύ κατηγορητήριο κατά του Άκη Τσοχατζόπουλου που δείχνει τη σήψη όλου του συστήματος εξουσίας στην Ελλάδα... Η κακοήθης εξαλλαγή ενός πεπεισμένου σοσιαλιστή μετά από δεκαετίες στην εξουσία είναι ένα ζήτημα οπωσδήποτε σοβαρό... Το άλλο, το ακόμα πιο σοβαρό όμως, είναι η κακοήθης θεσμική εξαλλαγή που βγάζει μάτι στην υπόθεση. Έχουν τη σημασία τους:

• Η εγκατάλειψη του ανδρός από όλους εκείνους που τον «έγλειφαν», τον χειροκροτούσαν, τον ανυμνούσαν, τον καιρό της δόξας και της εξουσίας του, αν και είχαν αρχίσει να διαφαίνονται τα σημάδια της κατάπτωσης. Όλων εκείνων που σώπαιναν ενώ ο κόσμος «το είχε τούμπανο».

• Η μεταχείρισή του τον τελευταίο καιρό από τους συντρόφους του, αλλά και από τη δικαιοσύνη. Το ένταλμα συλλήψεως πριν κληθεί σε απολογία, η μετατροπή της σύλληψής του σε θέαμα, η κράτησή του ως ύποπτου φυγής τις μέρες του Πάσχα, όλα συνηγορούν ότι στο πρόσωπό του η εν πολλαίς αμαρτίαις ελληνική νομενκλατούρα βρήκε έναν αποδιοπομπαίο τράγο
. Έναν άνθρωπο που η ζωή του τα τελευταία χρόνια τον έχει καταστήσει αντικείμενο απέχθειας και γι’ αυτό εύκολο στόχο για τα κυκλώματα εξουσίας που αναζητούσαν μια ευκαιρία να επιβιώσουν σε συνθήκες γενικού γιούχα, δείχνοντας ότι κλείνουν ενόχους στη φυλακή και το εννοούν όταν κάνουν λόγο για κάθαρση.

Στην υπόθεση Άκη Τσοχατζόπουλου είναι φανερό ότι το πολιτικό σύστημα και το σύστημα εξουσίας γενικώς βρήκε –και οργάνωσε- μια χρυσή ευκαιρία για να εκτονώσει κάπως τη λαϊκή οργή, να αποδείξει την... εντιμότητά του, να διαφημίσει την αποφασιστικότητά του να μπει τέρμα σε φαινόμενα διαφθοράς.

Άρτος και θέαμα δηλαδή. Και ο μεν Άκης που κρεμάται σήμερα επί ξύλου δεν είναι έτσι ή αλλιώς αθώος. Ότι και αν γίνει με το κατηγορητήριο θα παραμείνει ένοχος στη συνείδηση των πολιτών γιατί υπήρξε ένας εκ των κύριων κατασκευαστών του συμπλέγματος που σακάτεψε τη χώρα. Αλλά οι άλλοι, που κρύβουν τις δικές τους πομπές πίσω από το ακίνητο της Αεροπαγίτου και τα Four Seasons βαρύνονται με το ακόμα χειρότερο αμάρτημα ότι και συμμετείχαν στο σύστημα κομματισμού και διαρπαγής, και ωφελήθηκαν από αυτό, και παραμένουν απαράλλαχτοι και αμετανόητοι, και ξυλεύονται τώρα ξεδιάντροπα την πεσμένη δρυ –το σύντροφο και ομοτράπεζό τους….

Παραβιάσεις καταγγέλλουν οι συνήγοροι

Νομικά ζητήματα, αλλά και θέμα παραβίασης της Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου θέτουν με ανακοίνωση που εξέδωσαν οι συνήγοροι υπεράσπισης του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου, ο οποίος κρατείται στην Αστυνομική Διεύθυνση και θα βρεθεί ενώπιον του ανακριτή της υπόθεσης τη Δευτέρα του Πάσχα.

Στην ανακοίνωση που υπογράφει ο καθηγητής Λεωνίδας Κοτσαλής, πληρεξούσιος δικηγόρος του κ. Τσοχατζόπουλου, εκφράζοντας τις νομικές θέσεις και των λοιπών πληρεξουσίων δικηγόρων (Ιωάννη Νικολάου, Ιωάννη Παγορόπουλου και Γρηγορίου Τσόλια) γίνεται λόγος για «θεαματικό» ή «θεατρικό» τρόπο που εκτελέστηκε το ένταλμα σύλληψης κατά του εντολέα τους το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης και επισημαίνουν ότι δεν προηγήθηκε κλήση σε απολογία. Οι συνήγοροι του κ. Τσοχατζόπουλου αναφέρουν, επίσης, ότι:

• δεν είναι ανθρωπίνως δυνατόν να μελετηθεί μία δικογραφία 100.000 σελίδων σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, ώστε να μπορεί ο κ. Τσοχατζόπουλος να απολογηθεί για όσα του καταλογίζονται την Δευτέρα του Πάσχα,

• δεν υπάρχει λόγος να ερευνάται εκ νέου η υπόθεση της προμήθειας των πυραύλων TOR-M1, καθώς το θέμα έκλεισε με την διερεύνησή του από την Βουλή, χωρίς να προκύψουν ποινικές ευθύνες για τον υπουργό,

• δεν μπορεί να διώκεται ένας πρώην υπουργός για αδικήματα που σε κάθε περίπτωση έχουν παραγραφεί με βάση την κείμενη νομοθεσία και το συνταγματικό πλαίσιο.

Παράλληλα αναρωτιούνται γιατί αποφασίστηκε να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για έναν άνθρωπο που τους τελευταίους 20 μήνες όποτε εκλήθη από τις ανακριτικές Αρχές έσπευσε να καταθέσει, σε ανακριτές και εισαγγελείς.
kentrinews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ