2014-01-08 01:52:25
Φωτογραφία για Μεγαλύτερο πλεόνασμα το 2015 προέβλεψε ο καναδός υπουργός Οικονομικών
Μεγαλύτερο δημοσιονομικό πλεόνασμα από αυτό το οποίο προβλεπόταν ως σήμερα ενδέχεται να έχει ο... ομοσπονδιακός προϋπολογισμός του Καναδά το 2015, όπως δήλωσε σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στην καναδική τηλεόραση ο υπουργός Οικονομικών της χώρας Τζιμ Φλάερτι.

Η εκτίμηση αυτή συνάδει με τις προβλέψεις της επιτροπής προϋπολογισμού του κοινοβουλίου του Καναδά οι οποίες είχαν διατυπωθεί πριν από ένα μήνα.

Μια έκθεση της επιτροπής που δημοσιεύθηκε την 5η Δεκεμβρίου προέβλεπε ότι η κυβέρνηση θα μπορούσε να επιτύχει πλεόνασμα 4,6 δισ. δολαρίων Καναδά ως το 2015, δηλαδή μεγαλύτερο κατά 1 δισ. από την πρόβλεψη του Νοεμβρίου.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «Question Period» του CTV την Κυριακή, ο Φλάερτι εκτίμησε ότι το πλεόνασμα θα είναι μεγαλύτερο αν τόσο η καναδική οικονομία όσο και η οικονομία των ΗΠΑ συνεχίσουν να ενισχύονται.

Εάν η οικονομική κατάσταση βελτιωθεί στον Καναδά και στις Ηνωμένες Πολιτείες η Τράπεζα του Καναδά, το κεντρικό πιστωτικό ίδρυμα της χώρας, θα αντιμετωπίσει πιέσεις να αυξήσει τα επιτόκια.


Η κυβέρνηση των Συντηρητικών ευελπιστεί ότι η δημοσιονομική εξυγίανση θα συμβάλλει στην αύξηση των ποσοστών του κόμματος ενόψει και της προεκλογικής εκστρατείας ενόψει των ομοσπονδιακών βουλευτικών εκλογών το φθινόπωρο του 2015. Όμως η πρόβλεψη περί πλεονάσματος της επιτροπής επισημαίνει ότι το πλεόνασμα θα καταγραφεί μόνον εάν διατηρήσει σε ισχύ την τρέχουσα πολιτική της, δεν καθυστερήσει τις αποκρατικοποιήσεις τις οποίες σχεδιάζει και περιστείλει όπως προβλέπει τις περικοπές δημοσίων δαπανών.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ