2012-04-16 14:04:34
Φωτογραφία για Ήρθε για επαφές ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ Ο Αβιγκντορ Λίμπερμαν θα συζητήσει για τις ΑΟΖ Κύπρου και Ισραήλ
Στις συναντήσεις θα συζητηθούν επίσης Κυπριακό και ΜεσανατολικόΘέματα ενέργειας με στόχο τη συνομολόγηση περαιτέρω συμφωνιών, για κοινή ανάπτυξη και εκμετάλλευση αποθεμάτων υδρογονανθράκων στις Αποκλειστικές Οικονομικές Ζώνες της Κύπρου και του Ισραήλ θα είναι στο επίκεντρο των επαφών που θα έχει στη Λευκωσία ο ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Αβιγκντορ Λίμπερμαν.

Οπως δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή μεταξύ άλλων περιλαμβάνεται μια πολύ σημαντική συμφωνία για την οποία γίνονται επαφές εδώ και μερικούς μήνες.

Είπε επίσης ότι τον Μάρτιο είχαν γίνει νέες συνομιλίες και απέμειναν εκκρεμή μόνο δύο με τρία σημεία για το κλείσιμο της συμφωνίας. Σήμερα, πρόσθεσε, είμαστε κοντά στην ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΡΙΚ, η Λευκωσία διαπραγματεύεται παρόμοιες συμφωνίες τόσο με την Αίγυπτο όσο και με το Λίβανο. Ο κύριος Λίμπερμαν έφτασε στην Κύπρο στις οκτώ το πρωί. Στη διάρκεια της επίσκεψής του, θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, και θα έχει συναντήσεις με την Υπουργό Εξωτερικών και τον Υπουργό Εμπορίου.


Θα συναντηθεί επίσης με τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο, με τον οποίο θα συζητήσουν σχετικά με την επένδυση για ανέγερση τεράστιου ηλεκτροπαραγωγού σταθμού στην περιοχή της Μονής.

Σε προσυμφωνία που έχει ήδη υπογραφεί προβλέπεται η ανέγερση κέντρου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 2000 μεγαβάτ. Ο ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών θα έχει επίσης συναντήσεις με τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ Νίκο Αναστασιάδη και το γενικό γραμματέα του ΑΚΕΛ, Αντρο Κυπριανού.

Στην ημερήσια διάταξη των συζητήσεων θα βρίσκονται επίσης το Κυπριακό και περιφερειακά θέματα με πρώτο το Μεσανατολικό.

www.kathimerini.com.cy
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ