2012-04-16 15:43:51
Φωτογραφία για ΣΥΝΤΑΓΗ: Η πιο εύκολη και λαχταριστή τάρτα λεμονιού


Η ανάλαφρη και γεμάτη αρώματα γεύση του λεμονιού στη μορφή μιας δροσερής κρέμας πάνω σε τραγανή ζύμη, είναι το ιδανικό γλυκό για να απολαύσετε μαζί με τον πρωινό καφέ σας ή μετά από ένα χορταστικό γεύμα. Η συγκεκριμένη τάρτα λεμονιού είναι ότι ακριβώς σας περιγράψαμε, με ένα μπόνους: Είναι πανεύκολη και θα μπορείτε να περηφανεύεστε πως την φτιάξατε με τα χεράκια σας.

Υλικά

220γρ. μπισκότα digestive

80γρ. βούτυρο

Για την κρέμα

1 ζαχαρούχο γάλα (400γρ.)

κρόκους από 2 αυγά

ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι

Εκτέλεση

1. Βάζετε τα μπισκότα και το βούτυρο στο multi και τα πολτοποιείτε. Απλώνετε το μείγμα σε μια ταρτιέρα και το ψήνετε για 10 λεπτά. Το αφήνετε να κρυώσει.

2. Χτυπάτε τους κρόκους και το ξύσμα λεμονιού στο μίξερ σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν και στη συνέχεια προσθέτετε σιγά-σιγά το ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.

3. Χαμηλώνετε την ταχύτητα του μίξερ και ρίχνετε τον χυμό λεμονιού. Μόλις ενσωματωθεί καλά στο μείγμα, σταματάτε το μίξερ και αδειάζετε την κρέμα πάνω στη βάση.

4. Ψήνετε την τάρτα για 15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 160C και μόλις είναι έτοιμη την αφήνετε λίγο να κρυώσει και την βάζετε στο ψυγείο για να παγώσει.
queen.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ