2014-01-10 20:37:08
Φωτογραφία για Ελάχιστες οι επανασυνδέσεις ρευμάτων στην Θεσσαλονίκη παρά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης
Άλυτο παραμένει το πρόβλημα των διακοπών ρευμάτων στην Θεσσαλονίκη μιας και η ρύθμιση στην οποία προέβη η κυβέρνηση σε συνεργασία με τους Δήμους πριν το τέλος του 2013 για επανασύνδεση του ρεύματος σε ευπαθείς ομάδες, ανέργους κτλ δεν έχει ακόμη εμφανή αποτελέσματα.

Παράλληλα η τραγική κατάσταση την οποία συνεχίζουν να βιώνουν φτωχοί συμπολίτες μας που δεν έχουν να πληρώσουν τον λογαριασμό του ρεύματος αποδεικνύει ότι οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για χιλιάδες επανασυνδέσεις μέχρι το τέλος του έτους μόνο ως επικοινωνιακό κόλπο μπορεί να εκληφθεί για να καμφθεί η κοινωνική αντίδραση μετά τον θάνατο της 13χρονης μαθήτριας στην Ξηροκρίνη καθώς και των εμπρησμών που σημειώθηκαν σε σπίτια πολιτών που θερμαίνονταν με κεράκια...

Χαρακτηριστικό είναι ότι ενώ στους Δήμους της πόλης είχαν φτάσει εκατοντάδες αιτήματα για επανασυνδέσεις, τα νούμερα που αναφέρουν όσοι Δήμοι έχουν καταφέρει να βγάλουν άκρη με την ΔΕΗ είναι πενιχρά..
. Συγκεκριμένα στον Δήμο Αμπελοκήπων 51 είναι τα αιτήματα πολιτών για τα οποία φαίνεται να έχει προχωρήσει η διαδικασία της επανασύνδεσης μετά από έγκριση της αντίστοιχης επιτροπής που συμμετέχει εκπρόσωπος της ΔΕΗ και της ΔΕΔΔΗΕ ενώ πολλά είναι αυτά που εκκρεμούν γιατί “σκοντάφτουν” σε κολλήματα που προφασίζεται η ΔΕΗ για να μην προχωρήσει σε επανασύνδεση. Ως μεγάλο πρόβλημα αναδεικνύονται οι ρευματοκλοπές για τις οποίες η ΔΕΗ δεν προτίθεται να κάνει κάτι. Πρόκειται για περιπτώσεις που είτε η ΔΕΗ αφαίρεσε τον μετρητή μετά από την μη πληρωμή οφειλών ή για περιπτώσεις που ο καταναλωτής αναγκάστηκε να προχωρήσει μόνος του σε επανασύνδεση του ρεύματος προκειμένου να μην ζει στο σκοτάδι. Και ενώ η αιτία του προβλήματος είναι προφανής η ΔΕΗ κάνει σα να μην καταλαβαίνει και αντιμετωπίζει τους αδύναμους οικονομικά συμπολίτες μας ως κοινούς κλέφτες απειλώντας μάλιστα με την επιβολή προστίμων. Να σε κάψω Γιάννη να σ`αλείψω λάδι...

Σύμφωνα με τους αρμόδιους στην κοινωνική υπηρεσία του Δήμου Αμπελοκήπων η ρύθμιση για την επανασύνδεση θα έρπεπε να αφορά και τις περιπτώσεις αυτές έτσι ώστε άνθρωποι που αντιμετωπίζουν προβλήματα να μην μένουν στο σκοτάδι ή να κινδυνεύουν τα σπίτια τους να πάρουν φωτιά από επικίνδυνους τρόπους φωτισμού και θέρμανσης. Όπως δήλωσε στο alterthess η Τασούλα Κεχαγιά, υπεύθυνη στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου πρέπει να ληφθούν μέτρα έτσι ώστε να ευνοηθούν από την ρύθμιση αυτή περισσότεροι πολίτες προκειμένου μην θρηνήσουμε και άλλα θύματα..

Αντίστοιχα στον Δήμο Κορδελιού Ευόσμου σύμφωνα με πληροφορίες από την αντίστοιχη υπηρεσία του Δήμου έχουν γίνει 60 επανασυνδέσεις ενώ κάθε δέκα μέρες φτάνουν περίπου 20-25 αιτήσεις στον Δήμο για επανασύνδεση ή ένταξη στο κοινωνικό τιμολόγιο. Τα περιστατικά των ρευματοκλοπών είναι επίσης πολλά και για τα οποία η ΔΕΗ ζητά να αποπληρωθεί μέρος του χρέους προκειμένου να προχωρήσει στην οποιαδήποτε ενέργεια. Προφανώς αν οι εν λόγω καταναλωτές είχαν να πληρώσουν κομμάτι του χρέους τους δεν θα είχαν προχωρήσει μόνοι τους σε επανασύνδεση κατί που όπως φαίνεται αφήνει την ΔΕΗ παγερά αδιάφορη.

Από την άλλη στον Δήμο Θεσσαλονίκης δεν πρέπει να έχει γίνει απολύτως τίποτα. Σε τακτική επικοινωνία με τις αρμόδιες υπηρεσίες, οι αρμόδιοι δεν έχουν ή δεν θέλουν να μας δώσουν στοιχεία για τις επανασυνδέσεις παραπέμποντας το ζήτημα καθημερινά στις καλένδες. Να υπενθυμίσουμε ότι ο ίδιος ο δήμαρχος σε δηλώσεις του μετά το τραγικό περιστατικό είχε αναφέρει ότι 15.000 νοικοκυριά ζουν χωρίς ρεύμα στον Δήμο Θεσσαλονίκης. Έχει περάσει ήδη το πρώτο δεκαήμερο το νέου έτους και στον Δήμο Θεσσαλονίκης δεν έχουν ανακοινώσει ακόμη ούτε μισό στοιχείο σχετικά με το τι έχουν απογίνει οι κάτοικοι του Δήμου που ζουν ακόμη στο σκοτάδι.
left.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ