2012-04-16 16:20:26
Φωτογραφία για Τα δάκρυα του Μπρέιβικ για την αντιισλαμική ταινία
Ο 'Αντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ, που δικάζεται για τις δολοφονίες 77 ανθρώπων, κυρίως νέων, στις 22 Ιουλίου 2011 στη Νορβηγία, δάκρυσε ...παρακολουθώντας το 12λεπτο προπαγανδιστικό βίντεο που είχε δημοσιοποιήσει ο ίδιος την ημέρα των επιθέσεων.

Ο Μπρέιβικ άρχισε να κλαίει τη στιγμή που στο δικαστήριο προβλήθηκε η ταινία αυτή. Πρόκειται για ένα μοντάζ από φωτογραφίες και σχέδια που εικονίζουν κυρίως μουσουλμάνους εξτρεμιστές.

Νωρίτερα, είχε ακούσει με απάθεια τους εισαγγελείς να διαβάζουν τα ονόματα των θυμάτων του και να αφηγούνται, με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες, τη σφαγή που διέπραξε, ενώ χαμογέλασε όταν ένας από τους εισαγγελείς, ο Σβάιν Χόλντεν, υπενθύμισε το παρελθόν του.

Ο Χόλντεν έδωσε πληροφορίες για τη δράση του Μπρέιβικ και τη συμμετοχή του σε διάφορες οργανώσεις από το 1995 μέχρι την ημέρα της σύλληψής του, συμπεριλαμβανομένης και της ομάδας των Ναϊτών Ιπποτών, την ύπαρξη της οποίας είχαν αμφισβητήσει οι αρχές.

Οι εισαγγελείς σκοπεύουν να παρουσιάσουν και ένα τμήμα από το μανιφέστο 1500 σελίδων του Μπράιβικ που τιτλοφορείται "Διακήρυξη Προληπτικού Πολέμου".

Σύμφωνα με τον Χόλντεν ο Μπράιβικ είχε αγοράσει διάφορα αντικείμενα, όπως μια στολή, όπλα, πυρομαχικά και πρώτες ύλες για την κατασκευή βομβών.

Έδειξε επίσης στο δικαστήριο ένα σήμα με τη φράση "Κυνηγός Μαρξιστών" και μια πλαστή ταυτότητα αστυνομικού με τη φωτογραφία του Μπρέιβικ. 24wro
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ