2012-04-16 16:41:02
Φωτογραφία για Υεμένη: Δεκάδες νεκροί σε νέες επιδρομές και συγκρούσεις
Τουλάχιστον 16 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε νέες επιδρομές και συγκρούσεις στην νότια Υεμένη, καθώς οι επιχειρήσεις των ένοπλων δυνάμεων εναντίον των ισλαμιστών μαχητών συνεχίστηκαν για έκτη συνεχόμενη ημέρα. Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της χώρας, 11 μαχητές μιας οργάνωσης η οποία θεωρείται πως συνδέεται με την αλ Κάιντα και πέντε άνδρες του στρατού σκοτώθηκαν χθες Σάββατο, στη νότια επαρχία Μπάντα καις την πόλη Άντεν.

Η κυβέρνηση της Υεμένης κλιμακώνει τις επιχειρήσεις εναντίον των ισλαμιστών στα νότια της χώρας ενώ έχει στείλει στην πόλη Λόντερ μια ειδική αντιτρομοκρατική μονάδα από τη Σαναά.

Η Άνσαρ αλ Σαρία ("Οπαδοί του Ισλαμικού Νόμου"- παρακλάδι της Αλ Κάιντα ), διαψεύδει τις κυβερνητικές ανακοινώσεις περί νικών του τακτικού στρατού και θανάτων ηγετών της. Την Παρασκευή, ανέφερε ότι οι μαχητές της σκότωσαν 37 ένοπλα μέλη φυλών που μάχονταν για λογαριασμό της κυβέρνησης.

Η Άνσαρ αλ Σαρία κατέλαβε τον έλεγχο μεγάλου μέρους της νότιας επαρχίας Αμπιάν στην διάρκεια της πολιτικής αναταραχής στην Υεμένη πέρυσι, που οδήγησε στην αντικατάσταση του προέδρου Άλι Αμπντάλα Σάλεχ από τον αντιπρόεδρό του Αμπντ Ράμπου Μανσούρ Χάντι.

Σύμφωνα με ένα νέο απολογισμό που έκανε αξιωματικός του στρατού, τις πέντε πρώτες ημέρες των επιχειρήσεων στην πόλη Λόντερ σκοτώθηκαν 222 άνθρωποι: 183 μαχητές της Άνσαρ αλ Σαρία, 14 στρατιωτικοί, 24 μέλη πολιτοφυλακών και ένα παιδί 12 ετών. TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ