2012-04-16 17:18:42
Φωτογραφία για Η μέρα που άλλαξαν όλα!(video)
Η μέρα που άλλαξαν όλα!(video) 15/4/2012  Ήταν 15 Απριλίου του 1993 όταν ο Σωκράτης Κόκκαλης κατόπιν πρότασης του Σταύρου Νταϊφά ανέλαβε τα ηνία του Θρύλου. Τι έγινε μετά; Η ιστορία είναι γνωστή...! Σαν σήμερα (σ.σ. 15 Απριλίου 2012) πριν από 19 χρόνια ο Σωκράτης Κόκκαλης ήταν αυτός που αναλάμβανε την προεδρία του Ολυμπιακού, κατόπιν πρότασης του Σταύρου Νταϊφά.

Ήταν η εποχή που οι ερυθρόλευκοι ζούσαν τα "πέτρινα χρόνια" και η ανομβρία τίτλων μαζί με το αντιολυμπιακό παρασκήνιο (για να μην ξεχνάμε...), είχαν εγκατασταθεί για τα καλά στο Λιμάνι. Η αγωνία του κόσμου της ομάδας για το μέλλον ήταν έκδηλη, ωστόσο δεν άργησε η στιγμή που όλες αυτές οι ανησυχίες θα λάμβαναν τέλος Ο Σωκράτης Κόκκαλης έκανε την αρχή με το μπάσκετ το 1992 και ένα χρόνο αργότερα βρέθηκε στο ποδόσφαιρο με σκοπό να επαναφέρει τον Θρύλο στον θρόνο του.

Τα 12 πρωταθλήματα, τα 5 Κύπελλα, το 1 Σούπερ Καπ, το γήπεδο - στολίδι "Γ. Καραϊσκάκης" αλλά και το υπερσύγχρονο προπονητικό κέντρο στου Ρέντη είναι μερικά από τα κατορθώματα του κορυφαίου διοικητικού ηγέτη που πέρασε από τον επαγγελματικό αθλητισμό της χώρας μας.


Ο 73χρονος πρώην πρόεδρος του Θρύλου έκανε τα όνειρα των εκατομμυρίων πιστών φίλων της ομάδας πραγματικότητα, μέσα σε χρόνο ρεκόρ!

Μην ξεχνάμε το γεγονός πως ο Ολυμπιακός ζούσε με τον εφιάλτη του χρέους των 12 δισεκατομμυρίων δραχμών, "προίκα" που έμεινε στον σύλλογο από το σκάνδαλο Κοσκωτά και απέτρεπε κάθε επίδοξο αγοραστή της ομάδας να εμπλακεί με τα διοικητικά.

Για τον Σωκράτη Κόκκαλη όμως, αυτό δεν ήταν θέμα προβληματισμού... Ανέλαβε τον Θρύλο στην πιο κρίσιμη καμπή της ιστορίας του, ξεχρέωσε μέχρι την τελευταία δραχμή τα οφειλόμενα (τον Μάρτιο του 1997 πληρώθηκε η τελευταία δόση του χρέους) και οδήγησε τους Πειραιωτές ξανά στην κορυφή!

Οι οπαδοί του Ολυμπιακού εκτός από τους τίτλους και τα έργα ("Γ. Καραϊσκάκης", Ρέντη) έχουν συνδυάσει την εικόνα του Σωκράτη Κόκκαλη με τις τεράστιες, για τα ελληνικά δεδομένα μεταγραφές, που πραγματοποίησε κατά τη διάρκεια της θητείας του στην προεδρία του συλλόγου.

Κι αν αρχή έγινε με την απόκτηση του Ρασίντ Γεκινί το 1994, με το "μαύρο διαμάντι" να αποδεικνύεται... ιμιτασιόν, η συνέχεια ήταν πολύ καλύτερη με τους Ζιοβάνι, Ζάχοβιτς ("τρελοκομείο" αλλά παιχταράς), Καρεμπέ, Ζε Ελίας και Ριβάλντο να είναι μερικοί από τους σούπερ σταρ που βρέθηκαν στο λιμάνι και πανηγύρισαν αμέτρητες κούπες με την φανέλα του Ολυμπιακού.

 

Ωστόσο μία μεγάλη ομάδα δεν νοείται να μην έχει δική της έδρα και προπονητικό κέντρο. Και για αυτά όμως φρόντισε ο Σωκράτης Κόκκαλης!

Το πλήρως ανακατασκευασμένο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", ένα γήπεδο - στολίδι για τα ελληνικά δεδομένα, αποτελεί γεγονός γα την οικογένεια του Θρύλου από το 2004.

 

Παράλληλα η δημιουργία ενός υπερσύγχρονου προπονητικού Κέντρου στου Ρέντη ήταν ένα ακόμη "δώρο" του Κόκκαλη, με τον άρτιο εξοπλισμό των εγκαταστάσεων να είναι εφάμιλλος μεγάλων ευρωπαϊκών κλαμπ. 

Σε άξια Ολυμπιακά χέρια

Το μεγαλείο του Σωκράτη Κόκκαλη φάνηκε και όταν αποφάσισε να αποχωρήσει αρχικά από το μπάσκετ και εν συνεχεία από το ποδόσφαιρο. Την ΚΑΕ την έδωσε στους αδελφούς Αγγελόπουλους και την ΠΑΕ στον Ευάγγελο Μαρινάκη.

 

Τρεις "άρρωστους" Ολυμπιακούς, οι οποίοι αποτελούν σημαντικό κεφάλαιο στην ελληνική οικονομία και εγγύηση για το μέλλον Θρύλου, που είναι υποχρεωμένος να πρωταγωνιστεί σ΄όλα τα σπορ.

Ο ΚΟΚΚΑΛΗΣ ΔΑΚΡΥΖΕΙ...ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ. από pklora7
www.redplanet.gr/
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ