2012-04-16 17:46:29
Φωτογραφία για ΜΑΥΡΟΓΕΝΙΔΗΣ: ΤΟ ΒΑΘΟΣ ΤΟΥ ΡΟΣΤΕΡ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΠΟΙΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ ΧΑΡΙΣΕ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ
Στην έντονη προσωπικότητα συγκεκριμένων μονάδων, αλλά και στην πληρότητα του ρόστερ εστίασε ο Δημήτρης Μαυρογενίδης τους λόγους, που οδήγησαν τον Ολυμπιακό στην κατάκτηση του 39ου τίτλου στην ιστορία του.

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής των ερυθρόλευκων σε συνέντευξη που παραχώρησε στο "katimagiko.gr", τόνισε επίσης ότι ήταν μεγάλη ευκαιρία για τον Θρύλο να προχωρήσει ακόμη ψηλότερα στην Ευρώπη, ενώ επέστησε την προσοχή εν όψει του επερχόμενου τελικού Κυπέλλου με τον Ατρόμητο.

Αναλυτικά:

Ιδιαίτερα αποκαλυπτικός παρουσιάστηκε ο συλλέκτης οκτώ πρωταθλημάτων στα εννιά συνολικά χρόνια που αγωνίστηκε στον Θρύλο (1997-2006), Δημήτρης Μαυρογενίδης, στάθηκε στις πτυχές, που χάρισαν στους «ερυθρόλευκους» το 39ο πρωτάθλημα στην ιστορία του συλλόγου, τονίζοντας ότι ο Θρύλος το κατέκτησε δίκαια, ενώ υποστήριξε ότι φέτος χάθηκε μία σπουδαία ευκαιρία για ακόμη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή διάκριση, βάσει της εικόνας, που παρουσίασε η πειραϊκή ομάδα.


Παράλληλα, ο «Μαύρος» δεν δίστασε να τονίσει ότι εφόσον αποχωρήσει ο Ερνέστο Βαλβέρδε από τον πάγκο του Ολυμπιακού, όποιος προπονητής κληθεί να τον αντικαταστήσει, οφείλει να εγκλιματιστεί αυτός στα δεδομένα και την επιθετική φιλοσοφία του Ολυμπιακού.

- Θα θέλαμε την άποψή σου για το φετινό πρωτάθλημα και κυρίως τους τομείς που εκτιμάς ότι κρίθηκε υπέρ του Ολυμπιακού.

«Αν και ακόμη η σεζόν δεν έχει ολοκληρωθεί, από την στιγμή, όπου ακολουθεί και ο τελικός Κυπέλλου, θεωρώ ότι το πρωτάθλημα το κατέκτησε δίκαια ο Ολυμπιακός. Παρά το γεγονός ότι δυσκολεύτηκε αρκετά και αυτό φάνηκε από το γεγονός ότι βρέθηκε κάποια στιγμή στο -5 από τον Παναθηναϊκό, στα κρίσιμα σημεία έδειξε την ποιότητά του, αλλά και τη διαφορά του από τους ανταγωνιστές του και έφτασε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Θεωρώ ότι καταλυτικό ρόλο διαδραμάτισε το βάθος του ρόστερ του, αλλά και η προσωπικότητα κάποιων παικτών, οι οποίοι από ένα σημείο και μετά πήραν την ομάδα στις πλάτες τους. Ουσιαστικά, όσα κρίσιμα παιχνίδια ο Ολυμπιακός κέρδισε όλα τα κρίσιμα παιχνίδια που είχε να δώσει και αυτός ο τομέας του χάρισε τον τίτλο».

- Τον επερχόμενο τελικό Κυπέλλου με τον Ατρόμητο πώς τον βλέπεις;

«Είμαι της άποψης ότι ο Ολυμπιακός οφείλει να φανεί αρκετά συγκεντρωμένος και ιδιαίτερα προσεκτικός στον τελικό Κυπέλλου, σε διαφορετική περίπτωση θα αντιμετωπίσει προβλήματα.

Ο Ατρόμητος, όπως μας έχει δείξει φέτος, αποτελεί μία οργανωμένη ομάδα, με ποιότητα, ενώ παρουσιάζεται και ιδιαίτερα φορμαρισμένος. Εφόσον, ο Ολυμπιακός μπει στο συγκεκριμένο παιχνίδι όπως πρέπει και επιβάλλει τον ρυθμό του, θεωρώ ότι είναι το φαβορί και για το Κύπελλο».

- Διαχρονικά διαπιστώνουμε το φαινόμενο όποτε ο Ολυμπιακός εξασφαλίσει και μαθηματικά ένα πρωτάθλημα, στο επόμενο διάστημα να παρατηρείται μια γενικότερη χαλάρωση,.Κάτι που συνέβη και στο τελευταίο χρονικά παιχνίδι με την Κέρκυρα. Ποιά η γνώμη σου;

«Πολύ σωστά το θέτεις, Δεν είναι γνώρισμα μόνο της τωρινής ομάδας, αλλά αυτό το φαινόμενο το αντιμετωπίζαμε και τη εποχή, όπου αγωνιζόμουν στον Ολυμπιακό. Είναι λογικό από ένα σημείο και μετά όταν υπάρχει μια συσσωρευμένη πίεση για τη επίτευξη των στόχων καθ΄ όλη την διάρκεια της σεζόν, μόλις εξασφαλιστεί το πρωτάθλημα να παρατηρείται μία χαλάρωση, η οποία είναι κυρίως πνευματική. Σε καμία περίπτωση φυσικά δεν είναι το πρέπον, αφού ο κόσμος του Ολυμπιακού είναι απαιτητικός και θέλει την ομάδα να μάχεται σε κάθε παιχνίδι, να δίνει τον καλύτερό της εαυτό αι να βρίσκει συνεχώς κίνητρα να βελτιώνει την απόδοσή της».

- Ποια η άποψή σου για τον φετινό Ευρωπαίο Ολυμπιακό;

«Θεωρώ ότι φέτος χάθηκε μία πολύ μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό να προχωρήσει ακόμη ψηλότερα στην Ευρώπη. Οι εμφανίσεις του τόσο στο Champions League, όσο και στο Europa League ήταν εξαιρετικές. Η ομάδα απέδωσε ποδόσφαιρο κυριαρχίας, κοίταξε στα μάτια όλους της αντιπάλους της και σίγουρα θα μπορούσε να προχωρήσει πολύ περισσότερο. Δυστυχώς, η εμφάνιση του τελευταίου 20λεπτου του επαναληπτικού με τη Μέταλιστ στέρησε την δυνατότητα από την ομάδα να πανηγυρίσει μια σπουδαία πρόκριση στους «8» του Europa League, που θα της έδινε τη δυνατότητα να έχει βλέψεις για ακόμη μεγαλύτερη διάκριση στην διοργάνωση».

- Η γνώμη σου για το θέμα του προπονητή. Σε ρωτάω, διότι στα εννιά χρόνια που έχεις αγωνιστεί στον Ολυμπιακό, συνεργάστηκες με προπονητές που πρέσβευαν διαφορετικές σχολές «Ο Ερνέστο Βαλβέρδε έχει αφήσει εξαιρετικό έργο στην ομάδα. Έχει δημιουργήσει ένα συμπαγές σύνολο και έχει περάσει την δική του ταυτότητα. Απολαμβάνει την απόλυτης στήριξης της διοίκησης, ενώ είναι ιδιαίτερα αγαπητός από όλους και αυτό φαίνεται και από τις δηλώσεις των ποδοσφαιριστών, όπου όλοι έχουν εκφραστεί υπέρ της παραμονής του. Από εκεί και πέρα, εφόσον ο Βαλβέρδε αποφασίσει να αποχωρήσει, ο Ολυμπιακός οφείλει να κοιτάξει την επόμενη ημέρα και να γίνει ακόμη καλύτερος. Για εμένα δεν έχει ιδιαίτερη σχέση το ποιός προπονητής θα επιλεγεί όσο κυρίως το πώς αυτός που θα κληθεί να αντικαταστήσει τον Βαλβέρδε να εγκλιματιστεί στην επιθετική φιλοσοφία και την γενικότερη νοοτροπία του Ολυμπιακού. Η ιστορία του Ολυμπιακού είναι πολύ μεγάλη και η ομάδα έχει εδραιωθεί στα κορυφαία ευρωπαϊκά κλαμπ». olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Τούρκικα σχολικά βιβλία
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Τούρκικα σχολικά βιβλία
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ