2012-04-16 18:36:42
Φωτογραφία για ΤΩΡΑ: Προφυλακιστέος ο Ακης Τσοχατζόπουλος
Προφυλακιστέος κρίθηκε ο πρώην υπουργός Ακης Τσοχατζόπουλος μετά την πολύωρη απολογία του, από τις 10.00 το πρωί, κατηγορούμενος για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες αμοιβές, που φέρεται να έλαβε για τις προμήθειες των συστημάτων TOR-M1 και υποβρυχίων Ο Ακης Τσοχατζόπουλος απολογείτο ενώπιον του ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή και από τις 12:00 το μεσημέρι δέχθηκε ερωτήσεις βάσει του υπομνήματος που παρέδωσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, που επικαλειται η Ναυτεμπορική, αρνείται την κατηγορία επικαλούμενος απόφαση του ΚΥΣΕΑ για τις προμήθειες των όπλων, ενώ φέρεται να δηλώνει επιφύλαξη ως προς την υπερασπιστική του γραμμή για τους TOR-M1, υπόθεση της οποίας η δικογραφία είναι ογκωδέσταση.

Ο κ. Τσοχατζόπουλος αναμένεται να κρατηθεί σήμερα στη ΓΑΔΑ καθώς οι φυλακές παραμένουν κλειστές λόγω αργίας και να οδηγηθεί το πρωί σε σωφρονιστικό κατάστημα.

Σε ανακοίνωση που υπογράφει ο καθηγητής Λεωνίδας Κοτσαλής, πληρεξούσιος δικηγόρος του πρώην υπουργού, και στην οποία εκφράζονται οι νομικές θέσεις και των λοιπών πληρεξουσίων δικηγόρων (κ.κ
. Ιωάννη Νικολάου, Ιωάννη Παγορόπουλου και Γρηγορίου Τσόλια) γινόταν λόγος για «θεαματικό» ή «θεατρικό» τρόπο που εκτελέστηκε το ένταλμα σύλληψης κατά του εντολέα τους το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης, ενώ υπογραμμίζεται πως δεν προηγήθηκε κλήση του πελάτη τους σε απολογία.

«Το ένταλμα σύλληψης και προσαγωγής εκτελέστηκε με θεαματικό (θεατρικό) τρόπο την Μ. Τετάρτη 11.4.2012. Διευκρινίζεται ότι δεν είχε προηγηθεί κλήση προς απολογία του κ. Τσοχατζόπουλου, πράγμα που ποινικοδικονομικά στασιάζεται εντόνως μέσα στη θεωρία και στην πράξη. Συνιστά ανακριτική πράξη ελεγχόμενη με βάση το άρθρο 6 της Ε.Σ.Δ.Α», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Όπως επισημαίνεται, η πενθήμερη προθεσμία που δόθηκε από τον ανακριτή το απόγευμα της Μ. Τετάρτης «δεν επαρκεί για την μελέτη δικογραφίας περίπου 10.000 σελίδων» και στο σημείο αυτό διερωτώνται «γιατί οι ανακριτικές αρχές δεν έλαβαν υπόψη τους αυτή την ανθρώπινη αδυναμία που ουσιαστικά αποδυναμώνει την άσκηση των υπερασπιστικών καθηκόντων».

Στην ίδια ανακοίνωση η νομική ομάδα του πρώην υπουργού περνά και στην ουσία της υπόθεσης, με την επισήμανση ότι η όλη εισαγγελική έκθεση στηρίζεται στην υπόθεση των TOR-MI1 που έκλεισε από τη Βουλή χωρίς παραπομπή προσώπων και στο πλαίσιο αυτό, οι συνήγοροι εκφράζουν απορία «γιατί αναμοχλεύεται παλαιά υπόθεση που έχει ερευνηθεί και οριστικά κλείσει από τη Βουλή».
planet-greece
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ