2012-04-16 18:37:03
Φωτογραφία για Στον ανακριτή ο Άκης Τσοχατζόπουλος
Στον ανακριτή θα απολογηθεί το πρωί της Δευτέρας ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος με βαριές κατηγορίες για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Ο Άκης Τσοχατζόπουλος κρατείται στο τμήμα Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής από τη Μ. Τετάρτη και είχε συνεχείς επαφές με τους συνήγορους τους ώστε να ξεκαθαρίσει την υπερασπιστική του γραμμή. Οι συνήγοροι υπεράσπισης του πρώην υπουργού κάνουν λόγο για «θεαματική» σύλληψη, για την οποία δεν προηγήθηκε κλήση σε απολογία.

Οι συνήγοροι του κ. Τσοχατζόπουλου αναφέρουν, επίσης, ότι:

δεν είναι ανθρωπίνως δυνατόν να μελετηθεί μία δικογραφία 100.000 σελίδων σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, ώστε να μπορεί ο κ. Τσοχατζόπουλος να απολογηθεί για όσα του καταλογίζονται τη Δευτέρα του Πάσχα,

δεν υπάρχει λόγος να ερευνάται εκ νέου η υπόθεση της προμήθειας των πυραύλων TOR-M1, καθώς το θέμα έκλεισε με την διερεύνησή του από την Βουλή, χωρίς να προκύψουν ποινικές ευθύνες για τον υπουργό,


δεν μπορεί να διώκεται ένας πρώην υπουργός για αδικήματα που σε κάθε περίπτωση έχουν παραγραφεί με βάση την κείμενη νομοθεσία και το συνταγματικό πλαίσιο.

Υπενθυμίζεται ότι η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελένη Ράικου έχει δώσει εντολή για την δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών του πρώην υπουργού και των τεσσάρων συγκατηγορουμένων του.

Η δέσμευση εκτός του Άκη Τσοχατζόπουλου αφορά τους:

Νίκο Ζήγρα, ξάδελφο του Άκη Τσοχατζόπουλου που κατά το εισαγγελικό πόρισμα θεωρείται «δεξί του χέρι»

Ευφροσύνη Λαμπροπούλου, λογίστρια εκπρόσωπο στην Ελλάδα των τριών off shore εταιριών που αποδίδονται στον πρώην υπουργό

Γιώργο Σαχπατζίδη, επιχειρηματία, βασικό μέτοχο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, που εμπλέκεται σε αγοραπωλησίες των ακινήτων μεταξύ της εταιρίας TORCASO και της μονής Βατοπεδίου.

Οι τρεις προαναφερθέντες θα απολογηθούν την Τρίτη.

Η απόφαση δέσμευσης των λογαριασμών αφορά και τον Αστέριο Οικονομίδη, που προφυλακίστηκε τη Μ.Πέμπτη μετά την απολογία του στον ανακριτή, βασικό μέτοχο σε εταιρία που εμφανίζεται να επισκευάζει το σπίτι στην οδό Διον. Αρεοπαγίτου από το 2001 και επίσης να πουλά διαμέρισμα στην οδό Δεινοκράτους στο Κολωνάκι στην κόρη του πρώην υπουργού.

Ο κατηγορούμενος φέρεται να αρνήθηκε την κατηγορία που του αποδίδεται υποστηρίζοντας ότι στην πορεία της έρευνας θα αποδειχθεί η αθωότητά του. TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Σεισμός στο Αίγιο
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Σεισμός στο Αίγιο
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ