2012-04-16 18:49:53
Φωτογραφία για Προφυλακιστέος κρίθηκε ο Άκης Τσοχατζόπουλος
Μετά από εξάωρη διαδικασία που παρέδωσε απολογητικόυπόμνημα με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα Μετά από πολύωρη απολογία, ο Άκης Τσοχατζόπουλος με τη σύμφωνη γνώμηανακριτή και εισαγγελέα κρίθηκε τη Δευτέρα προφυλακιστέος.

Ο πρώην υπουργός, που βαρύνεται με κατηγορίες για νομιμοποίηση εσόδων απόπαράνομη δραστηριότητα, έφτασε στην Ευελπίδων λίγο πριν από τις 10.

Οι δικηγόροι του έθεσαν σειρά ζητημάτων για την κατηγορία που του αποδίδεταικαι για το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος του. Κατέθεσαν ακόμη αίτημαγια νέα προθεσμία που απορρίφτηκε.

Τελικά η απολογία του πρώην υπουργού άρχισε λίγο πριν τις 12:00.

Ο πρώην υπουργός παρέδωσε απολογητικό υπόμνημα στον ανακριτή στο οποίο, σύμφωναμε πληροφορίες, αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται και τονίζει ότι τααδικήματα για τα οποία κατηγορείται έχουν παραγραφεί.

Επιπλέον υποστηρίζει ότι η προμήθεια των υποβρυχίων αποφασίστηκε από το ΚΥΣΕΑκαι ζητά μάλιστα να κληθούν ως μάρτυρες τα μέλη του. 


Σχετικά με τα αντιπυραυλικά συστήματα ΤΟR M1 θα επιφυλαχθεί να λογοδοτήσει σε άλληχρονική στιγμή λόγω της ογκωδέστατης  δικογραφίας.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Άκης Τσοχατζόπουλος, μέσω εξωχώριων εταιριών (off shore) των οποίων ήταν αφανής ιδιοκτήτης,νομιμοποίησε παράνομες αμοιβές που έλαβε ως υπουργός για συμβάσεις προμήθειαςοπλικών συστημάτων.

Μετά την απόφαση των Αρχών για την προφυλάκισή του οδηγήθηκε και πάλι στη ΓΑΔΑόπου κρατούνταν από την Μ.Τετάρτη. Αναμένεται να οδηγηθεί στον Κορυδαλλό τηνΤρίτη.

Ακόμη, την Τρίτη πρόκειται να απολογηθούν και οι τρεις συνεργάτες του πουσυνελήφθησαν την Μ.Τετάρτη.
πηγη:tovima 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ