2012-04-17 07:51:04
Φωτογραφία για Κλειστά 7 στα 10 ξενοδοχεία σε Αχαΐα-Ηλεία το Πάσχα
Mόλις το 30% των ξενοδοχείων κατάφεραν να ανοίξουν σε Αχαΐα και Ηλεία για την περίοδο του Πάσχα.

Παράλληλα το ποσοστό προκρατήσεων έκανε «βουτιά» 40% συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο, ενώ ακόμα και τα ξενοδοχεία που «τόλμησαν» να ανοίξουν, η πληρότητα μετά βίας άγγιξε το 50%, όπως αναφέρει το pelop.gr.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Αχαΐας Νίκο Παπαλέξη, εδώ και δύο χρόνια όλο και λιγότερα ξενοδοχεία ανοίγουν για τις γιορτές του Πάσχα, αλλά και αυτά που λειτουργούν, μόνο λίγα δωμάτια καταφέρνουν να κλείσουν.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαλέξη, οι ξενοδόχοι της Αχαΐας προσπαθούν να επιβιώσουν με το να κρατήσουν τις τιμές σε χαμηλό επίπεδο. «Οι τιμές όπως και πέρσι είναι μειωμένες από 10 έως 15% ανάλογα με την περίοδο», εξηγεί ο πρόεδρος της Ένωσης. Ενδεικτικά, σε χαμηλή τουριστικά περίοδο μπορεί ένα άτομο να πληρώσει μέχρι 25 ευρώ το δωμάτιο, ενώ σε άλλες περιόδους μέχρι και 55 ευρώ.

Οι ξενοδόχοι της Αχαΐας, εκτιμούν ότι δέχονται τη «χαριστική βολή», τονίζοντας ότι η Κυβέρνηση δεν κάνει απολύτως τίποτε για να θωρακίσει τη μοναδική «βαριά βιομηχανία» που της έμεινε, που είναι ο τουρισμός. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ