2012-04-17 07:49:06
Φωτογραφία για Σε αναζήτηση ναυαγοσωστών η Ξάνθη
Το πρόβλημα με τους ναυαγοσώστες στις παραλίες της Ξάνθης είναι κάτι που απασχολεί την τοπική Αυτοδιοίκηση.Εξαιτίας των πνιγμών που σημειώθηκαν το περασμένο καλοκαίρι, αλλά και τον κίνδυνο που αντιμετώπισαν αρκετοί λουόμενοι στην περιοχή, η παρουσία ναυαγοσωστών στις μεγάλες πλαζ είναι υποχρεωτική εφόσον αυτές χαρακτηρίζονται Λουτρικές Εγκαταστάσεις και, παράλληλα, ως πολύσύχναστες από την επιτροπή του άρ. 1 του ΠΔ 23/200.

Κάτι τέτοιο συμβαίνει και στην παραλία των Μαγγάνων και του Μυρωδάτου, συνολικού μήκους 600 μέτρων, οι οποίες χαρακτηρίζονται πολυσύχναστες και δημιουργούν την υποχρέωση ύπαρξης δύο ναυαγοσωστών που θα καλύπτουν την περιοχή.

Ο δήμος Τοπείρου προχώρησε στο διαγωνισμό

Ήδη ο Δήμος Τοπείρου προχώρησε στο διαγωνισμό για την πρόσληψη δύο ναυαγοσωστών που θα εργαστούν ο πρώτος τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο ενώ ο δεύτερος του μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, ώστε την περίοδο αιχμής να υπάρχουν δύο ναυαγοσώστες στην παραλία.

Υπενθυμίζεται ότι η παραλία των Μαγγάνων διαθέτει πλέον Γαλάζια Σημαία. Στον αντίστοιχο διαγωνισμό για την παραλία Μυρωδάτου αναμένεται ότι θα προχωρήσει τις επόμενες μέρες ο δήμος Αβδήρων.

Οι δήμοι, βάσει του ΠΔ οφείλουν να διαθέτουν στους ναυαγοσώστες τη σχετική εξέδρα και άλλα μέσα. Οι ναυαγοσώστες, από την πλευρά τους οφείλουν να έχουν σχετική άδεια από το Λιμεναρχείο Τέλος, οι μέρες που θα επιτηρούν τις περιοχές αυξάνονται φέτος αισθητά.
xanthipress.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ