2012-04-17 08:05:37
Φωτογραφία για Στη φυλακή σήμερα ο Α. Τσοχατζόπουλος – Απολογούνται οι συνεργάτες του
Στις φυλακές Κορυδαλλού θα οδηγηθεί σήμερα ο Άκης Τσοχατζόπουλος, ο οποίοςεξακολουθεί να κρατείται μετά τη χθεσινή μαραθώνια απολογία του στον ανακριτή,ενώ σήμερα αναμένεται να απολογηθούν και οι τρεις συνεργάτες του. Πρόκειται γιατη λογίστριά του, Ευφροσύνη Λαμπροπούλου, τον ξάδελφό του, Νικόλαο Ζήγρα, καιτον επιχειρηματία Γιώργο Σαχπατζίδη. 

Ο πρώην υπουργός Άμυνας κατηγορείται για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομεςαμοιβές που φέρεται να έλαβε για τις προμήθειες των συστημάτων TOR-M1 και υποβρυχίων. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τσοχατζόπουλος αρνήθηκε τηνκατηγορία επικαλούμενος απόφαση του ΚΥΣΕΑ για τις προμήθειες των όπλων, ενώφέρεται να δήλωσε επιφύλαξη ως προς την υπερασπιστική του γραμμή για τους TOR-M1, υπόθεση της οποίας η δικογραφία είναι ογκωδέσταση. Για την προμήθεια τωνυποβρυχίων ο κ. Τσοχατζόπουλος φέρεται να υποστήριξε ότι ήταν απόφαση του ΚΥΣΕΑη συγκεκριμένη προμήθεια για το Πολεμικό Ναυτικό. 


Επιπλέον, ο κ. Τσοχατζόπουλος απέδωσε σε σύμπτωση την εμπλοκή στην υπόθεσησυγγενικού του προσώπου και της λογίστριάς του στις υπεράκτιες εταιρίες πουφέρονται να χρησιμοποιήθηκαν ως όχημα για την μεταφορά στην Ελλάδα μεγάλωνχρηματικών ποσών. 

Τόσο ο ανακριτής όσο και ο εισαγγελέας δεν φαίνεται να πείστηκαν από τιςαπαντήσεις του κατηγορούμενου πρώην υπουργού τις οποίες θεώρησαν «μηικανοποιητικές». Ομόφωνα έκριναν ότι και οι τρεις προϋποθέσεις που θέτει ονόμος για την προφυλάκιση κατηγορουμένου, πληρούνται στην περίπτωση του κ.Τσοχατζόπουλου. Έτσι το ένταλμα προσωρινής κράτησης που εκδόθηκε για τον πρώηνυπουργό, επικαλείται την βαρύτητα των πράξεων και τον κρίνει ύποπτο φυγής αλλάκαι τέλεσης νέων αδικημάτων. 

Αλληλοκατηγορίες από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ 

Στο μεταξύ, βολές ανταλλάσσουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ με αφορμή την υπόθεσηΤσοχατζόπουλου. 

«Ο κ. Βενιζέλος δε δικαιούται να σιωπά» δήλωσε ο Εκπρόσωπος της ΝΔ, ΓιάννηςΜιχελάκης, επισημαίνοντας ότι, ως υπουργός Άμυνας, ο νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚκύρωσε συμβάσεις και δέσμευσε το Δημόσιο με επαχθείς όρους. 

Για «πολιτική χυδαιότητα» έκανε λόγο, απαντώντας, η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, ΦώφηΓεννηματα, τονίζοντας ότι το κόμμα δεν δίστασε εξαρχής να διαγράψει τον πρώηνυπουργό. Επιτέθηκε, δε, κατά του υπουργού Άμυνας επί ΝΔ, Δημήτρη Αβραμόπουλου. 

Ανταπαντώντας, ο εκπρόσωπος της ΝΔ παρείχε πλήρη στήριξη στον κ. Αβραμόπουλο,χαρακτηρίζοντας «απόλυτα σωστή» τη στάση που τήρησε ως υπουργός Άμυνας. 

Να ερευνηθούν σε βάθος οι προμήθειες και οι διαχειριστές δημοσίου χρήματος γιατα τελευταία 20 χρόνια, ζητά η «Δημοκρατική Αριστερά».
Πηγη:skai.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ