2014-01-21 08:40:05
Φωτογραφία για ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΙΔΙΑΤΡΩΝ ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΠΛΑΦΟΝ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗΣ
Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Αττικής

Ε.ΕΛ.ΠΑΙΔ.ΑΤΤ.

Μη κερδοσκοπικό σωματείο

Έδρα: Λεωφόρος Κηφισίας 58, 15125 Μαρούσι

Διεύθυνση αλληλογραφίας: Βάρναλη 7, 151 21 Πεύκη

Τηλ: 6944-307208 FAX: 210-8053797

E-mail: [email protected]

Αξιότιμε κε Υπουργέ,

Η σημερινή μας επιστολή δεν έχει θέση γενικότερης τοποθέτησης αλλά αφορά την παρουσία σας σήμερα το πρωί στην εκπομπή του κου Παπαδάκη στον τηλεοπτικό σταθμό Αντέννα.

Η γενικότερη τοποθέτησή μας που αφορά το πλαφόν στην συνταγογράφηση, σας έχει γίνει γνωστή με προηγούμενη επιστολή που στείλαμε προς τον ΕΟΠΥΥ και κοινοποιήσαμε και προς εσάς. 

Σήμερα το πρωί ακούσαμε να αναφέρετε ότι τα εμβόλια εξαιρούνται από το μέτρο του πλαφόν στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση, και ότι κακώς κάποιο συλλογικό όργανο διαμαρτύρεται για τα εμβόλια, αναφερόμενος προφανώς στην χθεσινή μας επιστολή και τοποθέτηση.


Ως Ένωση, και έχοντας έντονα διαμαρτυρηθεί για την υπαγωγή στο πλαφόν των εμβολίων, θέλουμε να σας ενημερώσουμε για τα εξής.

Κε Υπουργέ ναι μεν έχετε συμπεριλάβει στην απόφαση που εκδόσατε την εξαίρεση των εμβολίων, αλλά στην πραγματικότητα ΟΥΔΕΠΟΤΕ μέχρι σήμερα εφαρμόστηκε η εξαίρεση αυτή, και αυτό ήταν ένα από τα κυριώτερα θέματα που διαμαρτυρηθήκαμε με την προηγούμενη επιστολή μας. Όπως εξ άλλου θέλουμε να σας θυμίσουμε ότι ΠΟΤΕ δεν ίσχυσε αυτό που είχαμε εξ αρχής διαβάσει στην πρώτη απόφαση που είχατε εκδώσει, ότι δηλαδή το μέτρο θα αφορούσε μόνο τους συμβεβλημένους.

Αντίθετα με έκπληξη διαπιστώσαμε να μειώνεται το πλαφόν μας κατακόρυφα (πχ 800 ευρώ σε 2 ημέρες) με την συνταγογράφηση εμβολίων, πράγμα που συνεχίζεται μέχρι και σήμερα, και που ακυρώνει την δήλωσή σας περί εξαίρεσης των εμβολίων (αντίγραφα από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση που πιστοποιούν αυτό που ισχυριζόμαστε είναι στην διάθεσή σας).

Αυτή είναι η πραγματικότητα.

Εμείς τι να καταλάβουμε ακριβώς; Αυτό που εσείς γράφετε στην Υπουργική απόφαση ή αυτό που στην πραγματικότητα μας συμβαίνει; 

Επειδή όμως πράγματι στο άρθρο 18 παρ. 1 τα εμβόλια είναι στις εξαιρέσεις, δεν έχουμε παρά να συμπεράνουμε ότι υπάρχει πρόβλημα με τις υπηρεσίες που αναλαμβάνουν να υλοποιήσουν τις αποφάσεις σας και όχι ότι εμείς κακώς διαμαρτυρηθήκαμε, όπως είπατε στην εκπομπή του κου Παπαδάκη.

Κε Υπουργέ επειδή οι εμβολιασμοί των παιδιών της χώρας ξεπερνούν σε σημασία και εσάς αλλά και εμάς, σας καλούμε να δώσετε εντολή να εφαρμοστεί άμεσα αυτό που σωστά γράφετε στην Υπουργική απόφαση, δηλαδή την εξαίρεση των εμβολίων, προκειμένου να συνεχιστούν απρόσκοπτα οι εμβολιασμοί των παιδιών στην χώρα μας.

Επίσης θέλουμε να θέσουμε υπ' όψιν σας ότι σκεύασμα που αφορά τον εμβολιασμό προώρων νεογνών, με το όνομα Synagis, με κόστος 730 ευρώ η δόση, και που χορηγείται από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, δεν είναι εμβόλιο αλλά χορήγηση μονοκλωνικών αντισωμάτων. Αν δεν φροντίσετε το εν λόγω σκεύασμα να εξαιρεθεί όπως και τα άλλα εμβόλια από το πλαφόν θα υπάρξει μεγάλο πρόβλημα με την συνταγογράφησή του με αποτέλεσμα να προκύψουν σοβαρά προβλήματα υγείας στα συγκεκριμένα βρέφη.

Τέλος θέλουμε να θυμίσουμε ότι η Ένωσή μας δεν εξυπηρετεί κανενός είδους κομματικά ή πολιτικά συμφέροντα, και ενδιαφέρεται μόνο για την διαφύλαξη της υγείας των παιδιών της χώρας μας καθώς και για την ορθή και αξιοπρεπή άσκηση του λειτουργήματος της Παιδιατρικής.

Μετά τιμής
Το ΔΣ
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ