2012-04-17 11:23:05
Φωτογραφία για Τι αλλάζει σε μαθήματα και εξετάσεις από τη νέα σχολική χρονιά
Με νέες αλλαγές θα βρεθούν αντιμέτωποι από τη νέα σχολική χρονιά χιλιάδες μαθητές που σήμερα πηγαίνουν Γ’ γυμνασίου ή Α’ Λυκείου.

Από το Σεπτέμβριο αλλάζει και πάλι το τοπίο, με νέα μαθήματα να μπαίνουν στη ζωή των παιδιών.

Από τη νέα σχολική χρονιά, λοιπόν, η Α’ τάξη του γενικού λυκείου θα περιλαμβάνει και το μάθημα της Γενικής Παιδείας, συνολικής διάρκειας 33 ωρών την....... βδομάδα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα».

Στη Β’ τάξη θα ισχύσει το μεταβατικό πρόγραμμα με ερευνητική εργασία, ενώ οι μαθητές θα μπορούν να πάρουν ως μάθημα επιλογής τις Αρχές Οικονομίας που δε διδάχτηκαν φέτος, όπως επίσης και το μάθημα Πολιτική και Δίκαιο.

Τα μαθήματα της Β’ λυκείου χωρίζονται σε δυο κατηγορίες: μαθήματα Γενικής Παιδείας (25 ώρες διδασκαλίας) και μαθήματα Κατευθύνσεων, που χωρίζονται σε υποχρεωτικά μαθήματα και σε μαθήματα επιλογής. Κάθε μαθητής είναι υποχρεωμένος να επιλέξει ένα μάθημα διάρκειας 2 ωρών την εβδομάδα.


Την ίδια ώρα, οι 90.000 μαθητές που θα περάσουν τον Σεπτέμβρη από το γυμνάσιο στο λύκειο θα δώσουν εξετάσεις με το υπάρχον σύστημα. Αντίθετα, οι 80.000 που του χρόνου θα είναι στη Β’ λυκείου, θα έχουν στο πρόγραμμα των εξετάσεων και την ερευνητική εργασία και μαζί θα μπορούν να πάρουν ως μάθημα επιλογής και τις Αρχές Οικονομίας που δε διδάχτηκαν στην Α’ λυκείου.

Για τους μαθητές της σημερινής Α’ Λυκείου, οι πανελλαδικές θα γίνουν με το υπάρχον σύστημα. Κανείς όμως δε μπορεί να πει με σιγουριά τι θα γίνει με τους μαθητές που σήμερα είναι τελειόφοιτοι γυμνασίου. Kafeneio
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ