2014-01-22 18:31:09
Φωτογραφία για Τη διεύρυνση του πλαφόν συνταγογράφησης ζητά ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών
ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ. Τη διεύρυνση του πλαφόν συνταγογράφησης των νέων ιατρών ζητά με επιστολή του προς τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Δημήτρη Κοντό ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών για να αποκατασταθεί όπως υποστηρίζει η ισονομία.

Στην επιστολή του, ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών αναφέρει ότι εξαιτίας της επιβολής του πλαφόν στη συνταγογράφηση φαρμάκων, έχει δημιουργηθεί θέμα επιβίωσης αλλά και λειτουργίας των ιατρείων των νέων ιατρών. Το θεσμοθετηθέν όριο συνταγογράφησης των νέων ιατρών είναι πολύ χαμηλό σε σχέση με το μέσο όρο συνταγογράφησης της ειδικότητας τους, με συνέπεια να εξαντλείται αμέσως το πλαφόν που τους αναλογεί.

Έτσι, για λόγους ισονομίας και εξυπηρέτησης των αναγκών των ασφαλισμένων, ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών ζητά από τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ να εξυπηρετήσει με ταχείς ρυθμούς τις αιτήσεις των νέων ιατρών, και να τους διευρύνει άμεσα το πλαφόν συνταγογράφησης στο μέσο όρο της ειδικότητάς τους, όπως προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία. Τέλος, καταλήγει πως νέα ιατρεία νοούνται εκείνα που λειτουργούν από τριετίας.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ