2012-04-17 11:51:15
Φωτογραφία για Το πλιάτσικο του ΙΚΑ δεν εχει τέλος
Στον ανακριτή Ναυπλίου απολογείται σήμερα ένας 62χρονος συνταξιούχος, πρώην υπάλληλος της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας, ο οποίος συνελήφθη και κατηγορείται για υπεξαίρεση μεγάλου χρηματικού ποσού, προερχόμενο από παραποίηση των στοιχείων των εργοδοτικών εισφορών στο ΙΚΑ.

Από την μέχρι στιγμής αστυνομική έρευνα, που αφορούσε μόνο ένα συγκεκριμένο διάστημα, διαπιστώθηκε ότι την τελευταία τριετία, είχε υπεξαιρέσει το χρηματικό ποσό των 252.000 ευρώ περίπου.

Σε βάρος του είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης του ανακριτή Ναυπλίου, ύστερα από τη δικογραφία που σχηματίστηκε, για απάτη και ψευδή βεβαίωση κατ' εξακολούθηση σε βάρος του Δημοσίου, απιστία σχετικά με την υπηρεσία, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, καθώς και για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Ειδικότερα, μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, από την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, στις μηνιαίες καταστάσεις μισθοδοσίας του προσωπικού της, οι οποίες τηρούνταν στο αρχείο, για τα έτη 2009, 2010 και 2011, διαπιστώθηκε ότι είχαν παραποιηθεί, σε σχέση με αυτές που είχαν καταχωρηθεί στο ηλεκτρονικό σύστημα και με βάση τις οποίες το Δημόσιο, κατέβαλε ως εργοδότης τις εισφορές, στο ΙΚΑ.


Το Δημόσιο, σύμφωνα με τις παραποιημένες μηνιαίες καταστάσεις μισθοδοσίας, κατέβαλε το αντίστοιχο ποσό με έμβασμα, σε λογαριασμό τράπεζας, που τηρούσε η Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας. Στη συνέχεια, ο 62χρονος, αποκλειστικά υπεύθυνος για τη σύνταξη των καταστάσεων μισθοδοσίας το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, προέβαινε στην ανάληψη του χρηματικού ποσού που είχε καταβληθεί από το Δημόσιο και το οποίο ήταν μεγαλύτερο, κατέθετε μέρος αυτού σε άλλη τράπεζα για λογαριασμό του Ι.Κ.Α. Τρίπολης, ενώ το υπόλοιπο ποσό το ιδιοποιούνταν παράνομα.

Επιπλέον, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του, στο Ναύπλιο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, πρωτότυπα παραστατικά αναλήψεων - καταθέσεων, τα οποία αφορούσαν την υπόθεση, καθώς και άλλα παραστατικά έγγραφα - καταστάσεις μισθοδοσίας προσωπικού, τα οποία θα έπρεπε να τηρούνται στο αρχείο της υπηρεσίας του.

Η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να εξακριβωθεί το ακριβές ποσό που ζημιώθηκε το Ελληνικό Δημόσιο. I-Reporter
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΕΙΤΕ: Θεϊκές φάτσες!!!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΔΕΙΤΕ: Θεϊκές φάτσες!!!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ