2012-04-17 12:17:02
Φωτογραφία για Στα χνάρια της Κάλλας η ομογενής Έλενα Ξανθουδάκη
«Θέλω να φτάσω όσο πιο ψηλά γίνεται... Δηλαδή, στην κορυφή της κορυφής» δηλώνει η διεθνούς φήμης σοπράνο, Έλενα Ξανθουδάκη, από τη Μελβούρνη, στην εφημερίδα «Νέος Κόσμος» «Τώρα, αν της ζητήσετε να το συγκεκριμενοποιήσει, θα σας κοιτάξει κατάματα με το γελαστό γαλάζιο βλέμμα της και θα αποκαλύψει τις δύο μεγάλες ντίβες που την ενέπνευσαν, τη Μαρία Κάλλας και τη Τζόαν Σάδερλαντ. Έτσι απλά» τονίζει η εφημερίδα.

Η ζωή, εντούτοις, και το ανέβασμα της Έλενας Ξανθουδάκη στο διεθνές μουσικό στερέωμα, δεν υπήρξαν ούτε απλά, ούτε εύκολα.

«Το ταλέντο, αν δεν το αξιοποιήσεις, μένει στο ράφι και σε κοιτάζει ειρωνικά. Συνάμα μαζεύει σκόνη, χωρίς να έχει την ευκαιρία κανείς να το δει» είχε δηλώσει η ίδια κάποια χρόνια πριν, με τη νεανική της σοφία. Αυτό το ταλέντο ανακάλυψαν οι γονείς μια νύχτα και την οδήγησαν στο δρόμο που θα την έφερνε στην κορυφή.


Ακολουθούν σπουδές στη Μελβούρνη, το Λονδίνο και τη Φλωρεντία, με διακρίσεις που της ανοίγουν τον δρόμο για μια λαμπρή καριέρα.

«Μελετούσα ώρες ατέλειωτες, χωρίς να επιτρέπω στον εαυτό μου να πει "φτάνει πια". Έβαζα στόχους από πολύ νωρίς και δεν ησύχαζα ώσπου να τους φτάσω. Κάθε πρόταση που δεχόμουν ήταν και μια πρόκληση να δώσω περισσότερα από όσα οι άλλοι περίμεναν από μένα.

Τα ταξίδια, οι διαρκείς σχεδόν μετακινήσεις από τη μια χώρα στην άλλη, η πολύωρη μελέτη, οι ατελείωτες πρόβες, οι ρόλοι που έπρεπε να μπουν μέσα μου και να γίνουν ένα με τη ψυχή μου, γιατί μόνο έτσι θα μπορούσαν να εκφραστούν σωστά, ήταν για μένα προκλήσεις ζωής που δεν επέτρεπα στον εαυτό μου να πάρει ούτε στιγμή χαλαρά».

Η Έλενα Ξανθουδάκη, στα 30 της, έχει ήδη φτάσει πολύ ψηλά στη διεθνή σκηνή του χώρου της. Έχει στην κατοχή της περισσότερα από 80 πρώτα βραβεία στην Αυστραλία και διεθνώς.

Μερικά από αυτά που η ίδια ξεχωρίζει είναι: Το Διεθνές Βραβείο Μαρία Κάλλας, το 2003 στην Αθήνα. Το Αυστραλιανό Εθνικό βραβείο Liederfest, το 2004, το περίφημο International Mozart Competition 2006, στο Σάλτσμπουργκ ενώ το 2008 κέρδισε το πρώτο βραβείο σε διεθνές επίπεδο, το Grand prize International Adam Didur Opera Singers Competition, μεταξύ πολλών άλλων.

Αμέτρητοι είναι οι πρωταγωνιστικοί ρόλοι που έχει ερμηνεύσει στις μεγαλύτερες διεθνείς σκηνές, από την Μετροπόλιταν Οπερα της Νέας Υόρκης και το Κόβεντ Γκάρντεν, και τη Ρόαγιαλ Όπερα, σε πολλές από αυτές επανειλημμένως.

Αντίνα από το «Ελιξίριο του έρωτα», Ξένια από τον «Μπόρις Γκουντούνοφ», Παμίνα από τον «Μαγεμένο αυλό», Διδώ από την όπερα «Διδώ και Αινείας» και οσούπω Λέιλα από τους «Αλιείς μαργαριταριών»

«Όνειρό μου, να είμαι στην κορυφή, στο διεθνές στερέωμα. Στην Ιταλία, Αγγλία, Αμερική, Αυστραλία. Ήδη, έχω εμφανιστεί σε πολλές σκηνές. Είμαι σίγουρη ότι θα το πετύχω». planet-greece
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ