2012-04-17 12:30:04
Φωτογραφία για Δίλημμα της κυβερνησιμότητας της χώρας θέτει ο Βενιζέλος
Το δίλημμα της κυβερνησιμότητας της χώρας θα θέσει στο εξής ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, στη σύντομη πορεία προς τις εκλογές Αιτία, τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ που παραμένουν καθηλωμένα κάτω από το όριο του 20%, και η ανησυχία που προκύπτει από τη δημοσκοπική αδυναμία των δύο μεγάλων κομμάτων να συγκεντρώσουν ακόμα και μαζί το πολυπόθητο 51% που θα τα νομιμοποιήσει να προχωρήσουν σε συγκυβέρνηση την επομένη των εκλογών.

Το ερώτημα στο οποίο ποντάρουν πλέον στην Ιπποκράτους, όπως προκύπτει από συνεδρίαση τρεισήμισι ωρών της Γραμματείας της Εκλογικής Επιτροπής του κόμματος χθες, είναι «ποιος μπορεί να εγγυηθεί σοβαρή διακυβέρνηση της χώρας την επόμενη μέρα;». Θα ζητήσει λοιπόν να υπερψηφιστεί με στόχο ως πρόεδρος του πρώτου κόμματος, ο κ. Βενιζέλος να μπορεί να απευθυνθεί σε όλους, επιτυγχάνοντας ευρύτερες συμμαχίες που θα οδηγήσουν σε ισχυρή κυβέρνηση συνεργασίας.

«Ζητώ ψήφο εμπιστοσύνης για να συγκροτήσω κυβέρνηση εθνικής ανόρθωσης», θα πει ο ίδιος, καθώς σύσσωμοι οι παρευρισκόμενοι χθες συμφώνησαν στην ανάγκη να εκμεταλλευτούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα ευρήματα της πρόσφατης δημοσκόπησης της GPO, σύμφωνα με τα οποία ο κ. Βενιζέλος υπερτερεί σημαντικά του Αντώνη Σαμαρά στις θετικές γνώμες των πολιτών όσον αφορά στην «καταλληλότητά» του. Εκτιμώντας πάντως στην Ιπποκράτους ότι χωρίς το μνημόνιο η Ελλάδα κινδυνεύει να βρεθεί εκτός ευρωζώνης διατηρούν στο λόγο τους και έτερο δίλημμα, το : "Η Ελλάδα στο ευρώ ή έξω από αυτό". Exofitsio
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ