2012-04-17 12:26:23
Φωτογραφία για Κακό μαντάτο από Ισπανία
Διπλασιάστηκε το επιτόκιο στα δωδεκάμηνα και δεκαοχτάμηνα έντοκα γραμμάτια στη σημερινή δημοπρασία στην Ισπανία Το κόστος δανεισμού αυξήθηκε σημαντικά σε σχέση με την προηγούμενη φορά, γεγονός που προβληματίζει ιδιαίτερα τις αγορές, στελέχη των οποίων θεωρούν ότι η ευρωζώνη βρίσκεται στα πρόθυρα νέας κρίσης.

Κρίσιμη είναι αυτή η εβδομάδα τόσο για τη Μαδρίτη, όσο και για την ευρωζώνη, καθώς οι αποδόσεις των 10ετών ομολόγων σκαρφαλώνουν πάνω από το επίπεδο συναγερμού του 6% και οι αγορές τρέμουν για τις προοπτικές της ισπανικής οικονομίας και των τραπεζών της.

Η δημοτικότητα του κεντροδεξιού Ισπανού πρωθυπουργού Ραχόι σημείωσε σημαντική πτώση τον Απρίλιο, αφού η κυβέρνησή του ανήγγειλε μέτρα μείωσης των δαπανών, αλλά και μεταρρυθμίσεις στους τομείς της υγείας και της εκπαίδευσης με στόχο η χώρα να αντιμετωπίσει την κρίση χρέους.

Δημοσκόπηση της Metroscopia, η οποία δημοσιεύεται στην El Pais, δείχνει για πρώτη φορά τα αρνητικά αισθήματα των Ισπανών απέναντι στην κεντροδεξιά κυβέρνησή τους την οποία τώρα εγκρίνει το 38,1% των ψηφοφόρων, όταν στις εκλογές του περασμένου Νοεμβρίου είχε υπερψηφιστεί από το 44,6% των Ισπανών ψηφοφόρων.

Ο υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας Λουίς ντε Γκίντος υποστήριξε, σε συνέντευξή του, ότι η νευρικότητα των αγορών μπορεί να συνεχιστεί λόγω των «αμφιβολιών για το ευρωπαϊκό σχέδιο» κατά της κρίσης ,ενώ το ευρώ υποχώρησε κάτω από τα 1,30 δολάρια για πρώτη φορά το τελευταίο δίμηνο.
newscode.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ