2012-04-17 12:26:46
Φωτογραφία για Δεν είμαστε Αφγανιστάν ή Συρία, λέει ο Πρόεδρος του BIC
Λίγες μέρες απομένουν, μέχρι την είσοδο των ομάδων στο Bahrain International Circuit (BIC), και ο Πρόεδρος του, Zayed Al Zayani, επισημαίνει ότι η κατάσταση στο εσωτερικό της χώρα δεν είναι αποτρεπτικές για την κανονική διεξαγωγή του Grand Prix, παρόλο που οι διαδηλώσεις συνεχίζονται, και οι διαδηλωτές απειλούν μ’ επεισόδια στην πίστα.Ο Al Zayani είπε χαρακτηριστικά ότι το Μπαχρέιν δεν είναι Αφγανιστάν ή Συρία, εννοώντας πως εκεί, η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη. Ας δούμε τι δήλωσε στο Reuters: Δε θα παίρναμε μια απόφαση σαν να παίζαμε ένα τυχερό παιχνίδι. Νομίζω ότι είναι μια απόφαση που έχει παρθεί μετά από σκέψη. Έχουμε τις επιλογές μας και είμαστε αποφασισμένοι να διοργανώσουμε το Grand Prix μ’ επιτυχία. Δε νομίζω ότι θα γίνει κάτι τρομερό. Δεν είμαστε Αφγανιστάν, δεν είμαστε Συρία. Δε βλέπω γιατί κάτι πρέπει να γίνει φέτος που δεν έχει συμβεί τα προηγούμενα χρόνια.

Αυτή την εβδομάδα, είναι προγραμματισμένες περισσότερες διαδηλώσεις, με την οργάνωση “Επανάσταση της 14ης Φεβρουαρίου” να θέλει όσο τίποτε άλλο την ακύρωση του αγώνα, ζητώντας να γίνουν εκτεταμένα επεισόδια για τον σκοπό αυτό
. Ο Al Zayani δηλώνει ότι τα επεισόδια περιορίζονται στα χωριά, αν και στην πρωτεύουσα, Μανάμα, τραυματίστηκαν 3 έφηβοι στο συλλαλητήριο για τον θάνατο διαδηλωτή πριν από δύο εβδομάδες.

Είναι κάποια πράγματα που συμβαίνουν στα χωριά, αλλά δεν είναι τίποτα που δεν μπορεί ν’ αντιμετωπιστεί. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι η Formula 1 δεν είναι στόχος, ούτε οι ομάδες ούτε τα Μέσα Ενημέρωσης.

Η FIA έχει δηλώσει επίσημα ότι το Grand Prix θα γίνει κανονικά, αλλά, σίγουρα, αναμένεται μια δύσκολη εβδομάδα για το κρατίδιο του Περσικού Κόλπου, καθώς θα πρέπει ν’ αποτρέψουν τους διαδηλωτές να φτάσουν κοντά στην πίστα, κάτι που, μάλλον, έχουν σκοπό να κάνουν.

Πηγή: www.autoblog.gr 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Κακό μαντάτο από Ισπανία
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Κακό μαντάτο από Ισπανία
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ