2014-01-24 11:33:06
Φωτογραφία για Μικρή βελτίωση στα «κόκκινα δάνεια»
Μια μικρή επιβράδυνση του ρυθμού αύξησης των επισφαλών δανείων σημειώνεται το τελευταίο διάστημα στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα. Σύμφωνα με πληροφορίες που έρχονται από τα αρμόδια τραπεζικά επιτελεία, είναι η πρώτη φορά που διαμορφώνεται αυτή η τάση, από την ώρα που ξέσπασε η πρωτοφανής οικονομική κρίση των τελευταίων πέντε ετών και αποτελεί ένδειξη ότι κάτι θετικό μπορεί να προκύψει από αυτή την ιστορία.

Οι τραπεζίτες εκτιμούν ότι αυτή η χρονιά (2014), θα αποτελέσει το pick τωνκόκκινων δανείων στην Ελλάδα και ότι από το 2015 και μετά θα αρχίσει η αντίστροφη πορεία. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο μέσος όρος των επισφαλειών στην χώρα μας, προσεγγίζει πλέον στο 29%, με την καταναλωτική πίστη να είναι αυτή που έχει ξεφύγει πέρα και πάνω από κάθε έλεγχο.

Ωστόσο, από τη στιγμή που οι τράπεζες σταμάτησαν να χορηγούν νέα δάνεια εδώ και καιρό, ενώ αυτά τα λίγα που δίνονται είναι απολύτως καλυμμένα, λογικό ήταν ότι από κάποια στιγμή και μετά το πρόβλημα θα άρχιζε να μειώνεται. Φαίνεται λοιπόν ότι το τρέχον 12μηνο θα είναι αυτό που θα σηματοδοτήσει και πρακτικά την έξοδο της χώρας από τη στενωπό, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά στον τραπεζικό δανεισμό, ο οποίος, ωστόσο, στο μέλλον θα παραμείνει «σφιχτός».
voria.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ