2014-01-24 18:34:04
Φωτογραφία για Η... ΕΚ ΒΑΘΕΩΝ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ!
Εκ βαθέων εξομολόγηση του μεγάλου άτυχου του ελληνικού μπάσκετ, του Παναγιώτη Βασιλόπουλο, στον "Sentra 103,3" και την εκπομπή «Γκολ από τη σέντρα».

Ο πρώην άσος του Ολυμπιακού, χαρακτήρισε τον εαυτό του «ευλογημένο», παρά τις ατυχίες που του έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια και παρότι σκέφτεται να αποσυρθεί από το μπάσκετ, εξαιτίας των σοβαρών τραυματισμών που ξεπερνούν τα δάχτυλα του ενός χεριού.

Ο Βασιλόπουλος αναφέρθηκε στην πορεία του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα, τις εμφανίσεις του Παναθηναϊκού, αλλά και στον αποψινό ((21:30, NS2) αγώνα με τη Λαμποράλ Κούτσα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Παναγιώτη Βασιλόπουλου:

Για το σημερινό παιχνίδι του Ολυμπιακού απέναντι στην Κάχα Λαμποράλ:

«Το σημερινό παιχνίδι δεν είναι καθόλου εύκολο για τον Ολυμπιακό. Η Κάχα νιώθει άνετα όταν αγωνίζεται στο γήπεδό της. Ο Σαν Εμετέριο είναι τραυματίας αλλά θα προσπαθήσουν να καλύψουν το κενό του. Πολλές φορές όταν λείπει ένας καλός επιθετικός παίκτης, η αντίπαλη ομάδα χαλαρώνει. Ο Ολυμπιακός δεν πρέπει να μείνει στην απουσία του Σαν Εμετέριο, η Λαμποράλ έχει ένα καλό σύνολο και θέλει πολλή προσοχή αφού δεν υπάρχει πολυτέλεια για στραβοπάτημα».


Για το αν ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει ψυχολογικό-αγωνιστικό πρόβλημα ή αν ευθύνονται οι απουσίες;«Σίγουρα κάθε ομάδα κάνει μια κοιλιά. Το θέμα είναι πόσο γρήγορα θα ξαναβρείς τον εαυτό σου. Το ιδανικό είναι ακόμα και όταν δεν παίζεις καλά να κερδίζεις τα παιχνίδια. Οι απουσίες του Λο και του Πέτγουεϊ έχουν επηρεάσει πολύ γιατί είναι παίκτες βασικοί και υπάρχουν λιγότερες επιλογές στο rotation. Πέρσι ο Ολυμπιακός ακόμα και όταν έχανε πίστευε πάντα ότι θα γυρίσει το παιχνίδι, αυτή την περίοδο φαίνεται επηρεασμένος.

Τι προβλέπει για τον όμιλο: «Δεν μπορώ να κάνω καμία πρόβλεψη. Εδώ πέρσι ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με 1-3 και μετά πήρε το τρόπαιο, έχει ακόμα πάρα πολλά παιχνίδια. Το θέμα είναι ακόμα και αν χάνεις, να χάνεις με μικρές διαφορές, με λίγους πόντους.»

Για το αν οι παίκτες συζητούν μεταξύ τους προσπαθώντας να βρουν μια λύση:

«Αυτά λύνονται κυρίως με μεγάλη προσπάθεια των παικτών αλλά και του προπονητή εντός του γηπέδου. Ο προπονητής θα εμψυχώσει τους παίκτες, θα βρει τα κουμπιά. Από κει και πέρα, σκληρή προπόνηση και σκληρή δουλειά. Πρέπει στην προπόνηση να γίνεσαι πιο σκληρός. Στο ψυχολογικό κομμάτι χρειάζονται και οι συζητήσεις, αλλά το ψυχολογικό λύνεται αν παίζεις καλά και αν προπονείσαι καλά,θα παίξεις καλά.

Για την παρουσία του Παναθηναϊκού: «Ο Παναθηναϊκός είναι μια κοντρολαρισμένη ομάδα. Παίζει πολύ άμυνα, είναι ο τρόπος παιχνιδιού του Πεδουλάκη, θέλει να βασίζεται στην άμυνα, να ξέρει ότι δεν θα δεχτεί καλάθι πίσω. Να ξέρει ότι αν δεν βάζει πόντους μπροστά, να μην τρώει πίσω. Και χτες (με τη Φενέρ) με την άμυνα το γύρισε το παιχνίδι. Δεν πανικοβλήθηκε και δεν το παράτησε στιγμή παρότι αγωνιζόταν σε μια καυτή έδρα.

Για το μέλλον του: « Δεν ξέρω τι θα γίνει. Κάνω ενδυνάμωση, αλλά σε πιο χαλαρό από τα προηγούμενα χρόνια, γιατί κακά τα ψέματα, έχω κουραστεί. Δεν ξέρω τι θα γίνει στο μέλλον, υπάρχει πιθανότητα να σταματήσω, αλλά δεν το έχω πάρει ακόμα απόφαση. Μάλλον θα αρχίσω να παίζω σε κάποια αλάνα με το γιο μου (γελάει). Όσο δυνατός και να είσαι φτάνεις σε ένα σημείο που λες `να παίξω μπάσκετ ή να έχω την υγεία μου και να μπορώ να παίζω με το γιο μου;' Εγώ επιλέγω σίγουρα το δεύτερο.

Δεν θεωρώ τον εαυτό μου άτυχο, αλλά ευλογημένο, παρότι τραυματίστηκα στην καλύτερη εποχή της καριέρας μου. Όμως, υπάρχουν άλλοι που είναι πολύ καλύτεροι παίκτες από εμένα και δεν έχουν ζήσει τίποτα από όσα έχω ζήσει εγώ. Έχω παίξει σε ντέρμπι, σε καυτές έδρες, έχω κερδίσει χρήματα. Όταν ξεκινούσα δεν περίμενα τίποτε απ'όλα αυτά. Τύχη και υγεία πάνω από όλα. Είναι πρόβλημα να δυσκολεύεσαι ακόμα και σε απλά πράγματα, όπως το να κατέβεις πέντε σκαλιά. Με τους τραυματισμούς βλέπεις και δίνεις αξία σε αυτά που αξίζουν πραγματικά.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ