2014-01-24 20:25:02
Φωτογραφία για ΤΡΟΪΚΑ: ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΟΟΣΑ
Η εφαρμογή των προτάσεων του ΟΟΣΑ για την ανταγωνιστικότητα θα είναι κομβικό σημείο στις διαπραγματεύσεις, δηλώνει η τρόικα με επιστολή προς τον υπουργό Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη. «Δεν μπορούμε να δούμε πώς η τρέχουσα αξιολόγηση θα μπορούσε να ολοκληρωθεί χωρίς μια πολύ πειστική εφαρμογή των συστάσεων του ΟΟΣΑ και θέλαμε να φέρουμε αυτό το θέμα στην προσοχή σας» δηλώνουν οι δανειστές. Την ύπαρξη της επιστολής  επιβεβαίωσε την Παρασκευή κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Ανάπτυξης μετά τη συνεδρίαση της διυπουργικής επιτροπής για τη μείωση της γραφειοκρατίας.

Στην επιστολή, η τρόικα ζητά πλήρη εφαρμογή των προτάσεων του ΟΟΣΑ -οι οποίες αφορούν μεταξύ άλλων η διάρκεια του φρέσκου γάλακτος και τα σημεία πώλησης του ψωμιού και των συνταγογραφούμενων φαρμάκων- «με πολύ λίγες και καλά αιτιολογημένες εξαιρέσεις». Τονίζει μάλιστα ότι η εφαρμογή των μέτρων «θα στείλει ένα σημαντικό μήνυμα για την προθυμία και την ικανότητα της ελληνικής κυβέρνησης να εφαρμόσει με επιτυχία κρίσιμες για την ανάπτυξη διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις». 


Υπουργείο Ανάπτυξης: οι παρεμβάσεις θα προχωρήσουν

Κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Ανάπτυξης δήλωσε νωρίτερα στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων: «Οι παρεμβάσεις πρέπει να γίνουν γιατί μας το υπαγορεύει η δική μας συνείδηση και όχι οι υποδείξεις της τρόικας». Εμφανίσθηκε δε ενοχλημένος από δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι επιστράφηκε το προσχέδιο που εστάλη στους δανειστές λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν είμαστε μαθητές για να μας κουνά το δάκτυλο η τρόικα. Η διαπραγμάτευση επί ίσοις όροις, είναι μια διαρκής διαδικασία».

Σύμφωνα πάντως με ανεπίσημες πληροφορίες, στις προθέσεις του υπουργείου είναι να φέρει προς διαβούλευση το συγκεκριμένο νομοσχέδιο εντός του Φεβρουαρίου. Στο πλαίσιο αυτό πυκνώνουν οι συναντήσεις με τους συναρμόδιους υπουργούς. 

Ο ίδιος παράγοντας συμπλήρωσε ότι «υπάρχει περιθώριο να δούμε πώς θα συμφωνήσουμε μεταξύ μας», επισημαίνοντας πως «ό,τι κάνουμε, σε σχέση με το συγκεκριμένο θέμα, δεν το κάνουμε επειδή είναι μνημονιακή υποχρέωση αλλά γιατί το επιβάλλει η συνείδησή μας και γιατί οι τιμές είναι ουσιαστική παράμετρος της καθημερινότητάς και πρέπει να μας απασχολεί».

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Πήρε Λαμπρόπουλο η ΑΕΚ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Πήρε Λαμπρόπουλο η ΑΕΚ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ