2014-01-24 20:30:09
Φωτογραφία για Κύριλλος: Η εκκλησία δεν πρέπει να υποκύψει στα παγκόσμια κέντρα επιρροής
Ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών διακρίνει κίνδυνο στις προσπάθειες των ιδεολογικών κέντρων επιρροής να κάνουν την Εκκλησία να υποκύψει, μεταδίδει η ιστοσελίδα «Patriarkhia.ruПатриархия.ру».

"Σήμερα σε όλο τον κόσμο γίνεται μια παγκόσμια μάχη για να υπακούσει η Εκκλησία στα κέντρα της εξουσίας, κέντρα ιδεολογικά, εκείνα που αναλαμβάνουν δικαίωμα να κυβερνούν τον κόσμο ιδεολογικά ", είπε ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ρωσίας μετά τη λειτουργία στο Ναό της Κοιμήσεως του Κρεμλίνου της Μόσχας την ημέρα της μνήμης του Αγίου Φιλαρέτου, θαυματουργό μητροπολίτη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών.

Ο Προκαθήμενος υπέδειξε στο πώς σε πολλές χώρες του κόσμου ανακηρύσσουν την ελευθερία της θρησκευτικής πεποίθησης και "ταυτόχρονα γίνεται υποδούλωση της Εκκλησίας, απώλεια της ελευθερίας αυτής».

Κατά τα λόγια του από τα προαναφερόμενα κέντρα πηγάζουν "επικίνδυνες και θανατηφόρες για το ανθρώπινο γένος απάτες ".


"Να τηρήσουμε την ελευθερία μας μπροστά στο κοινό αυτό ρεύμα στο οποίο βυθίζεται η ανθρωπότητα υπό την επήρεια αυτών των αμαρτωλών επιδράσεων είναι από τη μία πλευρά το χρέος της Εκκλησίας και από την άλλη προϋποθέτει πάντα το δρόμο της μαρτυρίας ", υπογράμμισε ο πατριάρχης Κύριλλος.

Επίσης, δήλωσε για τη σημαντικότητα της διατήρησης της εσωτερική ελευθερίας στην Εκκλησία και της δυνατότητας να κηρύσσει την αλήθεια του Θεού ανεξαρτήτως "πόσο δυνατά και φωναχτά " κάποιες δυνάμεις απαιτούν την υπακοή.

briefingnews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ