2014-01-24 20:26:06
Φωτογραφία για Πρέπει να έχεις «κότσια» για να τα βάλεις με όλο το σύστημα - Συνδικάτο Επαγγελματιών Περιπτερούχων Καπνοπωλών και Λιανεμπόρων Ψιλικών Ειδών Αττικής
Αγαπητοί συνάδελφοι,

Έχει αρχίσει ένας δεύτερος κύκλος σύγκρουσης με όλη τη διαπλοκή και τα μεγάλα συμφέροντα που χρόνια τώρα μας εκμεταλλεύονται ασύστολα και έχουν περάσει τα εσκεμμένα.

Πολλοί συνάδελφοι και ιδιαίτερα νέα παιδιά δεν γνωρίζουν το παρελθόν και με ποιους έχουν μπλέξει. Σε λίγο καιρό θα δείτε όλοι ένα νέο κύκλο σύγκρουσης με Καπνοβιομηχανίες και Ελληνική Πολιτεία.

Αυτές τις μέρες συζητείται στη βουλή η νέα αύξηση φορολογίας καπνικών προϊόντων με το πρόσχημα να δοθούν όλα τα έσοδα υπέρ ΕΟΠΥΥ.

Η επικοινωνιακή πολιτική της κυβέρνησης έχει πέσει επανειλημμένος στο συγκεκριμένο θέμα σε πολλές γκάφες.

Ενώ μιλούσε για 5 λεπτά του ευρώ αύξηση στα τσιγάρα η ουσία είναι ότι τα τσιγάρα ανεβαίνουν 10 λεπτά του ευρώ σε όλα τα σήματα που κυκλοφορούν.

Αυτό γίνεται για πολλούς λόγους διότι το ισχύον φορολογικό σύστημα στην Ευρώπη είναι πολύπλοκο και εξειδικευμένο.


Ελάχιστα άτομα γνωρίζουν τη συγκεκριμένη νομοθεσία και πώς λειτουργεί αυτή σε διάφορες κατηγορίες καπνοβιομηχανικών προϊόντων.

Η ουσία όμως κρύβεται αλλού Το κόστος της αύξησης δεν φέρει για το λιανεμπόριο κανένα κέρδος.

Αντιθέτως δημιουργεί πρόβλημα διότι η συγκεκριμένη αύξηση μετακυλύετε αποκλειστικά στους λιανέμπορους με αποτέλεσμα να χρειαστούν έξτρα κεφάλαια για να στοκάρουμε τα καταστήματα μας τα νέα σήματα με τις αυξημένες τιμές ως αποθήκη.

Οι καπνοβιομηχανίες έχουν έρθει σε συμφωνία ήδη για όλα αυτά που σας γράφω με τη κυβέρνηση.

Όσον αφορά τις εξελίξεις που θα υπάρχουν στο εξής είναι …

Σε σύντομο χρονικό διάστημα θα εκδηλωθεί από κοινού από όλα τα Κόμματα της Αντιπολίτευσης η διαδικασία ενός νομοσχεδίου η οποία θα κατατεθεί στην αρμόδια προπαρασκευαστική επιτροπή για συζήτηση.

Εκεί θα κληθεί το διοικητικό συμβούλιο του Συνδικάτο Επαγγελματιών Περιπτερούχων Καπνοπωλών και Ψιλικών Ειδών Ν. Αττικής καθώς και ο πληρεξούσιος δικηγόρος μας για να καταθέσουμε τις θέσεις μας.

Ταυτόχρονα αναμένεται επίσημη έγγραφη απάντηση από την αρμόδια Ευρωπαϊκή Επιτροπή όπου έχουμε καταγγείλει όλα αυτά που συμβαίνουν εις βάρος μας τα τελευταία χρόνια.

Ήδη υπήρξε ενδιαφέρον για κατάθεση θέσεων από τις αρμόδιες Επιτροπές Ανταγωνισμού – Διαφάνειας τις οποίες και εκεί θα παρευρεθούμε κατ ιδίαν και θα πράξουμε ανάλογα.

Το ίδιο θα συμβεί και με την Ελληνική Δικαιοσύνη.

Σήμερα δημοσιεύουμε για να γνωρίζει όλος ο κλάδος μας αλλά και η κοινή γνώμη μία ΠΡΟΚΛΗΣΗ – AΠΟΠΕΙΡΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ η οποία έγινε από τους γνωστούς αγνώστους όταν συζητήθηκε το 2011 θεσμοθέτηση ποσοστών υπέρ λιανεμπορίου στη βουλή. Το «σύστημα» παρακολουθεί και δουλεύει υπόγεια ώστε να μπλοκάρει κάθε κίνηση που γίνεται για διεκδίκηση των δικαίων αιτημάτων μας.

Έχουμε σηκώσει το γάντι, δεν εγκαταλείπουμε την προσπάθεια μας και ότι κάνουμε είναι καθαρά για την αξιοπρέπεια μας, την οικογένεια και τα παιδιά μας.

Ζούμε από αυτόν τον κλάδο, τον πονάμε και τον αγαπάμε.

Όποιος θέλει να συμπαρασταθεί σε αυτήν την προσπάθεια από τη θέση και τις δυνατότητες που κατέχει ας βοηθήσει ενημερώνοντας συναδέλφους και την κοινή γνώμη.

Φτάνει πια η ματαιοδοξία, η άνευ κόστους κριτική εκ του ασφαλούς στο facebook, και ένα μήνυμα που στέλνω σε όλους τους χορηγούμενους «ψευτοσυνδικαλιστές» του κλάδου μας, το παραμύθι για όλους εσάς έχει λάβει προ πολλού τέλος.
synpeka.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ