2014-01-24 21:50:56
Φωτογραφία για Ευθύνες σε δύο γυναίκες εισαγγελείς για τις άδειες του Ξηρού
Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Πειραιά, κ. Ευάγγελος Ζαχαρής αποδίδει πειθαρχικές ευθύνες σε δύο γυναίκες εισαγγελείς οι οποίες συναίνεσαν για να χορηγηθούν άδειες στο μέλος της 17Ν Χριστόδουλο Ξηρό.

Συγκεκριμένα, με βάση το πολυσέλιδο πόρισμα, βαρύτατες ευθύνες καταλογίζονται στην εισαγγελέα που έδωσε την πρώτη άδεια στον Χ.. Ξηρό, ενώ η ίδια μετείχε στη συνεχεία στο συμβούλιο των φυλακών που χορήγησε και άλλες άδειες στον δραπέτη.

Επίσης, ευθύνες αποδίδονται και στην εισαγγελέα που ψήφισε «ναι» στο συμβούλιο των φυλακών για την τελευταία άδεια του Ξηρού κατά την οποία εξαφανίστηκε.

Παράλληλα, ελέγχονται πειθαρχικά συνολικά 17 υπάλληλοι των φυλακών, τόσο για τη χορήγηση αδειών όσο και για τις συνθήκες κράτησης του X. Ξηρού στη φυλακή.

Ο κ. Ζαχαρής διαβίβασε το πόρισμά του στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κυρία Ευτέρπη Κουτζαμάνη, η οποία μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα θα αποφανθεί για την «τύχη» των δύο γυναικών εισαγγελέων που συμμετείχαν στα τριμελή συμβούλια των φυλακών Κορυδαλλού και χορήγησαν τις επτά άδειες στον Χριστόδουλο Ξηρό.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το protothema.gr, μέσα στην επόμενη εβδομάδα ο υπουργός Δικαιοσύνης, κ. Χαράλαμπος Αθανασίου, αναμένεται να καταθέσει στη Βουλή νέο νόμο αναφορικά με τη χορήγηση αδειών σε κρατούμενους, που θα εξαιρεί τους καταδικασμένους για τρομοκρατία και άλλους επικίνδυνους κακοποιούς.
πηγη
pestanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ