2014-01-24 22:51:07
Φωτογραφία για Βόρεια Εύβοια: Όταν οι 300 του Χόλιγουντ βρέθηκαν στην περιοχή! [video]
Οι σκηνοθέτες βρέθηκαν στην περιοχή και έκαναν συμπληρωματικά γυρίσματα για την νέα ταινία "300: Η άνοδος της αυτοκρατορίας" Tο τοπίο έκανε παραγωγούς του Χόλιγουντ να μείνουν με ανοιχτό το στόμα κατά την επίσκεψη τους στο Αρτεμίσιο.

Η Ναυμαχία του Αρτεμισίου, που διεξήχθη παράλληλα με τη μάχη των Θερμοπυλών, είναι θαλάσσια σύγκρουση μεταξύ Ελλήνων και Περσών, κατά τη δεύτερη περσική εισβολή.

Οι Πέρσες ξεκίνησαν, υπό την ηγεσία του Ξέρξη Α’, εισβολή στην Ελλάδα, με στόχο να αποκαταστήσουν το γόητρο τους μετά την ήττα από τους Αθηναίους στον Μαραθώνα, το 490 π.Χ. Ο Αθηναίος πολιτικός και στρατηγός Θεμιστοκλής πρότεινε στους Έλληνες να αντιμετωπίσουν τους Πέρσες στους στενούς χώρους των Θερμοπυλών και του Αρτεμισίου.

Ο περσικός στόλος είχε χάσει περίπου τετρακόσια πλοία λόγω θύελλας στη Μαγνησία, ενώ αργότερα έχασε άλλα διακόσια πλοία στην Εύβοια, τα οποία έστειλε για να παγιδεύσει τους Έλληνες. Μετά από δύο μέρες μικροσυγκρούσεων, ξεκίνησε η κύρια μάχη, που έληξε για τους αντιπάλους με ίσες απώλειες. Οι Έλληνες, όμως, αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν στη Σαλαμίνα, όταν έμαθαν το αποτέλεσμα της μάχης των Θερμοπυλών.


Στη ναυμαχία της Σαλαμίνας, ωστόσο, οι Έλληνες πέτυχαν αποφασιστική νίκη, λόγω του ότι κατάφεραν να παρασύρουν τους Πέρσες στα στενά. Μετά την ήττα στη Σαλαμίνα, ο Ξέρξης, με το μεγαλύτερο μέρος του στρατού του, υποχώρησε στην Ασία, αναθέτοντας στον Μαρδόνιο την υποδούλωση της Ελλάδος. Αλλά, οι Έλληνες πέτυχαν αποφασιστικές νίκες στις Πλαταιές και στη Μυκάλη, αναγκάζοντας τους Πέρσες να υποχωρήσουν ολοκληρωτικά.

Πρόσφατα βρέθηκαν στην περιοχή και έκαναν συμπληρωματικά γυρίσματα για την νέα ταινία "300: Η άνοδος της αυτοκρατορίας". Μία ταινία που θα έρθει στην χώρα μας τον ερχόμενο Μάρτη.

"Οι παραγωγοί επέλεξαν το Αρτεμίσιο μιας και το 480πχ στρατοπεύδευσαν εκεί οι Έλληνες." είπε ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Κοντζιάς. Μόνο οι παραγωγοί βρέθηκαν στην Βόρεια Εύβοια μιας και τα πλάνα θα παίξουν στους τίτλους τέλους όπου θα υπάρχει μία αναφορά στην ναυμαχία του Αρτεμισίου...
evianews.com
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ