2012-04-17 13:52:45
Φωτογραφία για Μπάγερν vs Ρεάλ, το clásico της Ευρώπης!
Η Μπάγερν υποδέχεται τη Ρεάλ Μαδρίτης στo "Allianz Arena" στον πρώτο από τους δυο ημιτελικούς με έπαθλο ένα εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ. Διαβάστε στο Sport24.gr τί έχει γίνει στις προηγούμενες 18 αναμετρήσεις του πιο κλασικού ευρωπαϊκού ζευγαριού στην ιστορία του θεσμού

Η Μπάγερν αντιμετωπίζει απόψε στο Μόναχο τη Ρεάλ Μαδρίτης στον πρώτο ημιτελικό του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ.

Το Sport24.gr παρουσιάζει την ιστορία των αναμετρήσεων ανάμεσα σε δυο από τους "κολοσσούς" του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Στο "Allianz Arena" του Μονάχου, εκεί που στις 19 Μαΐου θα ολοκληρωθεί το φετινό Τσάμπιονς Λιγκ, θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους Μπάγερν και Ρεάλ Μαδρίτης στην πρώτη από τις δυο μάχες του ημιτελικού που θα στείλει τη μια από τις δυο αντίπαλες ομάδες στον μεγάλο τελικό. Αυτή θα είναι η 19η φορά που οι δυο σύλλογοι θα βρεθούν αντιμέτωποι στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση, ενώ στον επαναληπτικό του "Σαντιάγο Μπερναμπέου" (25/4) θα συμπληρώσουν 20 αναμετρήσεις!


Ο αριθμός αποτελεί ρεκόρ συνολικά στο Κύπελλο Πρωταθλητριών (European Cup & Champions League) και η ιστορία των παιχνιδιών ανάμεσα σε Μπάγερν και Ρεάλ είναι γεμάτη από απίστευτη αντιπαλότητα, επικές αντιπαραθέσεις και αντιαθλητικές συμπεριφορές. Το Sport24.gr κάνει σήμερα μια μικρή αναδρομή στις προηγούμενες 18 αναμετρήσεις ανάμεσα σε Γερμανούς και Ισπανούς με φωτογραφίες, βίντεο, γκολ, θέαμα, ξύλο και τσαμπουκάδες!

ΑΠΟΛΥΤΗ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΚΟΝΤΡΑΠριν ξεκινήσουμε, να προσθέσουμε ότι οι προκρίσεις για τις δυο ομάδες μέχρι σήμερα είναι μοιρασμένες: 4 για την Μπάγερν (1975-76, 1986-87, 2000-01 & 2006-07) και άλλες 4 για τη Ρεάλ Μαδρίτης (1987-88, 1999-00, 2001-02 & 2003-04). Οι υπόλοιποι δυο αγώνες (για να φτάσουμε στο σύνολο των 18) ήταν στη φάση των ομίλων της περιόδου 1999-00, που έληξαν με ισάριθμες νίκες των Γερμανών.

Ραούλ και Καν στο "Allianz Arena" μετά τη λήξη του αγώνα μεταξύ της Μπάγερν και της Ρεάλ (7-3-2007)Πιο αναλυτικά, οι προκρίσεις μπορεί να είναι μοιρασμένες, όμως η Μπάγερν έχει το προβάδισμα στα αποτελέσματα, αφού έχει κερδίσει 10 παιχνίδια, έναντι 6 της Ρεάλ, ενώ δυο ματς έληξαν ισόπαλα. Οι Γερμανοί έχουν πετύχει σε αυτές τις 18 αναμετρήσεις 31 τέρματα και οι Ισπανοί 22. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι σε όλα τα παιχνίδια έχουν σημειωθεί γκολ!

Η κόντρα των δυο ομάδων είναι τόσο μεγάλη, ώστε έχει επηρεάσει ακόμα και τα φιλικά στα οποία έχουν βρεθεί αντιμέτωπες. Τον Αύγουστο του 1980 σε αγώνα προετοιμασίας οι Βαυαροί είχαν "σκορπίσει" τη Ρεάλ με το εντυπωσιακό 9-1, για να εισπράξουν την απάντηση του τότε προπονητή των "μερένγκες", Βουγιαντίν Μπόσκοφ: "Καλύτερα να χάσω ένα ματς με εννιά γκολ, παρά εννιά ματς με ένα γκολ!".

Αποβολή του Ντιαρά της Ρεάλ Μαδρίτης στο "Allianz Arena" (7-3-2007)Ένα χρόνο αργότερα, η Μπάγερν βρέθηκε στη Μαδρίτη για το τουρνουά "Trofeo Bernabeu", όμως στον ημιτελικό μεταξύ των Γερμανών και της Δυναμό Τιφλίδας, ο Κλάους Αουγκεντάλερ αποβλήθηκε επειδή έκανε άσεμνες χειρονομίες στους φίλαθλους της Ρεάλ. Οι συμπαίκτες του τον ακολούθησαν στα αποδυτήρια και ο αγώνας ματαιώθηκε! Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά. 1. ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ 1975-76  ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΜΠΑΓΕΡΝΤο πρώτο ραντεβού των δυο ομάδων δόθηκε στον ημιτελικό του Πρωταθλητριών της περιόδου 1975-76. Η Μπάγερν ήταν τότε η "βασίλισσα" της Ευρώπης, έχοντας κατακτήσει τα δυο προηγούμενα τρόπαια. Στη σύνθεσή της είχε ονόματα όπως ο Μάγιερ, ο Μπεκενμπάουερ, ο Χένες, ο Ρουμενίγκε και βέβαια ο Γκερντ Μίλερ που με τρία δικά του γκολ καθάρισε την πρόκριση: 1-1 στο "Μπερναμπέου" και 2-0 στο Ολυμπιακό Στάδιο του Μονάχου.

Ο Γκερντ Μίλερ σκοράρει απέναντι στη Ρεάλ. Αριστερά διακρίνεται ο Βιθέντε ντελ Μπόσκε (φωτ. Marca)Με τη λήξη του πρώτου αγώνα στη Μαδρίτη, ένας οπαδός των "μερένγκες", που έμεινε στην ιστορία ως "el loco del Bernabeu", δηλαδή ο τρελός του Μπερναμπέου, μπήκε στον αγωνιστικό χώρο και επιτέθηκε στον Ελβετό διαιτητή Λίνεμαγιερ και στον Μίλερ! Η Ρεάλ τιμωρήθηκε πρωτόδικα με 5ετή αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ποινή η οποία μειώθηκε αργότερα σε 3 ματς μακριά από τη Μαδρίτη. Στον επαναληπτικό αποβλήθηκε ο Αμάνθιο στο τελευταίο ευρωπαϊκό του ματς με τη φανέλα των "μερένγκες".

2. ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ 1986-87  ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΜΠΑΓΕΡΝΈντεκα χρόνια αργότερα οι δρόμοι Μπάγερν και Ρεάλ συναντήθηκαν και πάλι σε ακόμα έναν ημιτελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών. Η ανωτερότητα των Βαυαρών απέναντι στην Quinta del Buitre φάνηκε ξεκάθαρα από το πρώτο ματς (4-1), όμως το ματς σημαδεύτηκε από τη "μυθική" πλέον φάση ανάμεσα στον Χουανίτο και τον Ματέους. Μετά από ένα αντιαθλητικό μαρκάρισμα του Γερμανού στον Τσέντο, ο "illa illa Χουανίτο maravilla" πάτησε δολοφονικά τον Ματέους πρώτα στη μέση και μετά στο κεφάλι!!!

Η Quinta del Buitre έξω από το Ολυμπιακό Στάδιο του Μονάχου (1987)Ο παίκτης της Ρεάλ τιμωρήθηκε με 5ετή αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις από την ΟΥΕΦΑ, γεγονός που έβαλε πρόωρο τέλος στην καριέρα του με τους "μερένγκες". Στον επαναληπτικό (1-0 η Ρεάλ) ο Κλάους Αουγκεντάλερ "έβαλε" κέρατα με χαρακτηριστική χειρονομία απευθυνόμενος στους Ούλτρας του Fondo Sur, εξηγώντας αργότερα: "Νόμιζα ότι βρισκόμουνα σε αρένα ταυρομαχίας"! Η φράση του Σαντιγιάνα συνοψίζει πάντως με τον καλύτερο τρόπο τα δυο εκείνα παιχνίδια: "Οι Γερμανοί είχαν την ικανότητα να βγάλουν τον χειρότερο εαυτό μας στην επιφάνεια" 3. ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΑ 1987-88  ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΡΕΑΛΗ εκδίκηση της παρέας του Γύπα ήρθε την επόμενη σεζόν. Στη φάση των "8" αυτή τη φορά, οι Γερμανοί στον πρώτο αγώνα προηγήθηκαν 3-0 και όλα έδειχναν ότι είχαν εξασφαλισμένη ακόμα μια πρόκριση. Όμως δυο γκολ των Μπουτραγκένιο και Ούγκο Σάντσες στο τελευταίο πεντάλεπτο άλλαξαν τα δεδομένα. Οι Γιάνκοβιτς και Μίτσελ διαμόρφωσαν το 2-0 στον επαναληπτικό της Μαδρίτης δίνοντας την πρόκριση στους "μερένγκες" μέσα στο ντελίριο των κερκίδων του "Μπερναμπέου". Λεπτομέρεια: στον πάγκο της Μπάγερν καθόταν – όπως και σήμερα – ο Γιουπ Χάινκες.

Προσπάθεια του Σαντιγιάνα μέσα στην περιοχή της Μπάγερν (1988)4. ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ 1999-00  ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΡΕΑΛΟι δυο ομάδες, πριν τα ημιτελικά, συναντήθηκαν και στον όμιλο, όπου οι Γερμανοί κέρδισαν μέσα – έξω (2-4 & 4-1). Στο παιχνίδι του Μονάχου ο Λόταρ Ματέους αποχαιρέτησε τον κόσμο της Μπάγερν στην τελευταία του συμμετοχή πριν αναχωρήσει για τη Νέα Υόρκη και του Metro Stars. Στους "4" όμως η Ρεάλ πήρε ρεβάνς με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ανελκά, ο οποίος σημείωσε από ένα γκολ σε κάθε παιχνίδι. Έτσι οι "μερένγκες" με το 2-0 του πρώτου αγώνα και την ήττα τους με 2-1 στο Μόναχο κέρδισαν το εισιτήριο για τον τελικό του "Stade de France", όπου κατέκτησαν τον 8ο τίτλο της ιστορίας τους.

5. ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ 2000-01  ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΜΠΑΓΕΡΝΈνα χρόνο αργότερα, ήταν η σειρά των Βαυαρών να πάρουν ρεβάνς. Η πρόκριση κρίθηκε σε μεγάλο βαθμό στο πρώτο ματς της Μαδρίτης με πρωταγωνιστές τους δυο τερματοφύλακες. Ο μεν Κασίγιας "έπνιξε" το σουτ του Έλμπερ, ο δε Καν κατέβασε τα ρολά στη δική του εστία κρατώντας το υπερπολύτιμο 0-1. Στον επαναληπτικό του Μονάχου η Μπάγερν κέρδισε 2-1 και παρά τις διαμαρτυρίες των "μερένγκες" για τη διαιτησία του Δανού Νίλσεν, πήρε την πρόκριση για τον τελικό του "Σαν Σίρο", όπου κατέκτησε το 4ο τρόπαιο της ιστορίας της απέναντι στη Βαλένθια.

6. ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΑ 2001-02  ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΡΕΑΛΓια τρίτη συνεχόμενη χρονιά οι δυο ομάδες βρέθηκαν αντιμέτωπες σε νοκ άουτ φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, αυτή το φορά στα προημιτελικά. Πρώτο ματς στο Μόναχο, όπου η Ρεάλ προηγήθηκε νωρίς 0-1, όμως οι Βαυαροί πετυχαίνοντας δυο γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο με τους Έφενμπεργκ και Πισάρο, έκαναν την ανατροπή και ταξίδεψαν στην Ισπανία με το υπέρ τους 2-1, αλλά και με πολλές προκλητικές δηλώσεις, κυρίως του τερματοφύλακα και αρχηγού τους, Όλιβερ Καν.

"Κάνουν διαφημίσεις, επιδεικνύονται, αλλά από μπάλα τίποτα!", ήταν τα λόγια του Καν, ο οποίος ήταν σίγουρος ότι δεν πρόκειται να δεχτεί δυο γκολ (αν και ένα θα ήταν αρκετό). Τελικά οι "γκαλάκτικος" καθάρισαν την πρόκριση με τα τέρματα των Ελγκέρα και Γκούτι (2-0) και ξεπερνώντας το εμπόδιο της Μπαρτσελόνα στον ημιτελικό, έφτασαν στην κατάκτηση της ένατης – και τελευταίας μέχρι σήμερα – κούπας της ιστορίας τους απέναντι σε μια ακόμα γερμανική ομάδα, την Μπάγερ του Λεβερκούζεν.7. ΦΑΣΗ ΤΩΝ "16" 2003-04  ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΡΕΑΛΡαούλ Μπράβο και Πισάρο διεκδικούν τη μπάλα στον αγώνα του "Μπερναμπέου" (10-3-2004)Δύο χρόνια αργότερα, η κλήρωση της φάσης των "16" έβγαλε το μεγάλο ζευγάρι: Μπάγερν – Ρεάλ. Στον πρώτο αγώνα, στο Μόναχο, η Μπάγερν προηγήθηκε 1-0 με τον Μακάι, όμως ο Ρομπέρτο Κάρλος ισοφάρισε δίνοντας προβάδισμα πρόκρισης στους "μερένγκες". Η ένταση επέστρεψε πριν καν γίνει η σέντρα του επαναληπτικού στο "Μπερναμπέου", αφενός με τη δήλωση του Πισάρο "θα ρίξουμε πέντε γκολ σ’ αυτούς τους παλιάτσους", αφετέρου με τον αποκλεισμό από τη ρεβάνς του Ρομπέρτο Κάρλος, ο οποίος τιμωρήθηκε από την ΟΥΕΦΑ μετά την εξέταση του βίντεο του πρώτου ματς, όπου ο Βραζιλιάνος είχε χτυπήσει εκτός φάσης τον Ντεμιτσέλις. Τελικά "καθάρισε" ο Ζιντάν πετυχαίνοντας το μοναδικό γκολ στο "Μπερναμπέου".8. ΦΑΣΗ ΤΩΝ "16" 2006-07  ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΜΠΑΓΕΡΝ

Ο Φαν Μπόμελ έχει σκοράρει και "χαιρετάει" την κερκίδα του "Μπερναμπέου"! (20-2-2007)Στην τελευταία "μονομαχία" Μπάγερν και Ρεάλ είχαμε μια από τα ίδια. Στο πρώτο παιχνίδι, στο "Μπερναμπέου", οι "μερένγκες" προηγήθηκαν 3-1, όμως ο Φαν Μπόμελ – που την προηγούμενη σεζόν είχε αγωνιστεί στη Μπαρτσελόνα – μείωσε στο 88’ σε 3-2 και "αφιέρωσε" συνεχόμενες άσεμνες χειρονομίες στους μαδριδίστας. Στον επαναληπτικό (που ήταν και η πρώτη επίσκεψη της Ρεάλ στο "Allianz Arena"), ένας άλλος Ολλανδός, ο Μακάι, άνοιξε το σκορ πετυχαίνοντας γκολ στα 9.99 δευτερόλεπτα του αγώνα! Ένα ακόμα γκολ των Βαυαρών από τον Λούσιο, εξαφάνισε κάθε ελπίδα της "βασίλισσας", που απλά μείωσε στο 83’ με πέναλτι του Φαν Νίστελροϊ.

ΟΙ 18 ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΜΕΤΑΞΥ ΜΠΑΓΕΡΝ & ΡΕΑΛ1. Ρεάλ – Μπάγερν 1-1 (31-3-1976)2. Μπάγερν – Ρεάλ 2-0 (14-4-1976)3. Μπάγερν – Ρεάλ 4-1 (8-4-1987)4. Ρεάλ – Μπάγερν 1-0 (22-4-1987)5. Μπάγερν – Ρεάλ 3-2 (2-3-1988)6. Ρεάλ – Μπάγερν 2-0 (16-3-1988)7. Ρεάλ – Μπάγερν 2-4 (29-2-2000)8. Μπάγερν – Ρεάλ 4-1 (8-3-2000)9. Ρεάλ – Μπάγερν 2-0 (3-5-2000)10. Μπάγερν – Ρεάλ 2-1 (9-5-2000)11. Ρεάλ – Μπάγερν 0-1 (1-5-2001)12. Μπάγερν – Ρεάλ 2-1 (9-5-2001)13. Μπάγερν – Ρεάλ 2-1 (2-4-2002)14. Ρεάλ – Μπάγερν 2-0 (10-4-2002)15. Μπάγερν – Ρεάλ 1-1 (24-2-2004)16. Ρεάλ – Μπάγερν 1-0 (10-3-2004)17. Ρεάλ – Μπάγερν 3-2 (20-2-2007)18. Μπάγερν – Ρεάλ 2-1 (7-3-2007)

Μονομαχία Ζιντάν και Ντεμιτσέλις στο "Μπερναμπέου" (10-3-2004)Πηγές: Marca, As & uefa.com                  sport24.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ