2014-01-25 10:14:09
Φωτογραφία για Αποστέλλονται εναλλακτικές προτάσεις στην τρόικα
Εναλλακτικές προτάσεις για τα εκκρεμή ζητήματα αποστέλλει σήμερα στην τρόικα η κυβέρνηση, όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας εξερχόμενος χθες του Μεγάρου Μαξίμου, όπου συναντήθηκαν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο κ. Στουρνάρας ανέφερε ότι ενημέρωσε τους κ. Σαμαρά και Βενιζέλο για τη διαπραγμάτευση με την τρόικα. «Συζητήσαμε εναλλακτικές λύσεις. Θα αποστείλουμε αύριο τις προτάσεις που υπολείπονται στην τρόικα», είπε.

Και ο κ. Βενιζέλος επιχείρησε να διατηρήσει το κλίμα αισιοδοξίας για τις εξελίξεις στην οικονομία, επιβεβαιώνοντας παράλληλα ότι η προσπάθεια συνεχίζεται.

Συζητήτηθηκαν όλα τα θέματα και όλα είναι υπό έλεγχο, τόνισε σε σύντομη συνομιλία του με δημοσιογράφους εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου.

Ερωτηθείς σχετικά με τις δηλώσεις του επιτρόπου Οικονομικών Όλι Ρεν, ότι η συζήτηση για τον τρόπο μείωσης του δημόσιου χρέους θα ξεκινήσει το καλοκαίρι, ο κ. Βενιζέλος απάντησε ότι όλα είναι υπό απόλυτο έλεγχο και ότι «εμείς θεωρούμε ότι μετά την επιβεβαίωση των στοιχείων από τη Eurostat μπορεί να ανοίξει η συζήτηση αυτή. Αυτό είναι θέμα που θα το κανονίσουν οι κυβερνήσεις».


Όλι Ρεν: Το καλοκαίρι η διαπραγμάτευση για το χρέος

Σημειώνεται ο κ. Ρεν δήλωσε χθες από το Νταβός ότι οι διαπραγματεύσεις για το δημοσιονομικό πρόγραμμα 2015/16 αλλά και για το χρέος της Ελλάδας θα ξεκινήσουν το καλοκαίρι.

Οι συζητήσεις αυτές αναμενόταν να λάβουν χώρα την άνοιξη, μόλις η Eurostat επιβεβαιώσει τις δημοσιονομικές επιδόσεις της χώρας για την προηγούμενη χρονιά.

Αναφερόμενος στην αναθεώρηση του ελληνικού προγράμματος, ο Ευρωπαίος Επίτροπος εκτίμησε ότι θα ολοκληρωθεί «εντός των προσεχών μηνών», ενώ εξέφρασε την ελπίδα να επιστρέψουν οι εμπειρογνώμονες της τρόικας στην Αθήνα πριν το τέλος του Ιανουαρίου. Οι επικεφαλής της τρόικας, πρόσθεσε, θα επιστρέψουν λίγο αργότερα.

Η Ελλάδα πρέπει να κάνει τη δουλειά που έχει αναλάβει, δήλωσε ο κ. Ρεν σε συνέντευξή του στη Wall Street Journal, αποδίδοντας τη στασιμότητα, στην οποία έχει περιέλθει η αναθεώρηση του προγράμματος, στις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στις δημοσιονομικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Η Ελλάδα δεν μπορεί να πάρει άλλα χρήματα από το πακέτο διάσωσης, αν δεν ολοκληρωθεί πρώτα η αξιολόγησή της, ξεκαθάρισε. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΤΕΤΕΛΕΣΤΑΙ....
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΤΕΤΕΛΕΣΤΑΙ....
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ