2014-01-25 11:42:08
Φωτογραφία για Το ούζο ΜΙΝΙ έχασε τη μάχη του ανταγωνισμού
Μέχρι και πριν από λίγα χρόνια, το ούζο ΜΙΝΙ, ήταν ο αδιαφιλονίκητος ηγέτης στην κατηγορία του. Για αυτό άλλωστε τον λόγο ο γαλλικός όμιλος Pernod Ricard το εξαγόρασε Ήταν τον Δεκέμβριο του 1996, όταν μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις, ο γαλλικός πολυεθνικός όμιλος απέκτησε το 95% των μετοχών της εταιρείας από τις 17 ιδρυτικές οικογένειες.

Κοντά είκοσι χρόνια μετά τα πράγματα έχουν αλλάξει. Πλέον το ούζο ΜΙΝΙ βρίσκεται στη δεύτερη θέση με μερίδιο αγοράς το οποίο μειώνεται σταθερά τα τελευταία χρόνια και πλέον αγγίζει το 15%.

Κάτι άλλωστε που επιβεβαιώνεται και από την πορεία των οικονομικών μεγεθών της εταιρείας. Συγκεκριμένα οι πωλήσεις αλλά και τα κέρδη της Pernod Ricard Hellas, θυγατρική της ομώνυμης γαλλικής επιχείρησης, κατά την οικονομική χρήση 1.7.2012-30.6.2013, κινήθηκαν πτωτικά.

Σύμφωνα με τον ισολογισμό της, οι πωλήσεις της το προαναφερθέν χρονικό διάστημα μειώθηκαν κατά 5,5% στα 46,21 εκατ. ευρώ, ενώ τα κέρδη προ φόρων υποχώρησαν κατά 19,1% στα 2,71 εκατ. ευρώ. Αντίστοιχα τα καθαρά κέρδη της, μετά την πρόβλεψη για φόρους, περιορίστηκαν σε 0,59 εκατ. ευρώ, έναντι 2,49 εκατ. ευρώ έναν χρόνο νωρίτερα (-76,3%).

Σημειώνεται ότι η Pernod Ricard Hellas παρασκευάζει στη Μυτιλήνη το ούζο «Μίνι», και σε άλλη μονάδα της, στον Πειραιά, παρασκευάζει το ξίδι «Τοπ».
exedra Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ