2012-04-17 14:09:08
Φωτογραφία για Ισραήλ..Απαράδεκτες, οι τουρκικές προκλήσεις εναντίον της Κύπρου
«Απαράδεκτες» χαρακτήρισε ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Άβιγκντορ Λίμπερμαν τις απειλές, που διατυπώνει τον τελευταίο καιρό η Άγκυρα κατά της Κύπρου, μετά τις συνομιλίες που είχε με την Κύπρια ομόλογό του, Ερατώ Μαρκουλλή. Επιπλέον, ο κ. Λίμπερμαν υπέδειξε ότι όλα τα προβλήματα και όλες οι διαφορές πρέπει να επιλύονται με διάλογο.

Η Κύπρια υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι βρίσκονται στο τελικό στάδιο οι διαπραγματεύσεις Λευκωσίας και Τελ Αβίβ για επίτευξη συμφωνίας συνεκμετάλλευσης των υδρογονανθράκων στις Αποκλειστικές Οικονομικές Ζώνες των δύο χωρών και εξέφρασε την ελπίδα ότι η συμφωνία αυτή θα υπογραφεί σύντομα.

Η κ. Μαρκουλλή και ο κ. Λίμπερμαν συζήτησαν επίσης θέματα συνεργασίας στον τομέα της διαχείρισης κρίσεων, της ενέργειας, των επενδύσεων, καθώς της αποφυγή διπλής φορολογίας.

Ο κ. Λίμπερμαν ενημέρωσε ότι, τους προσεχείς μήνες, θα επισκεφθεί την Κύπρο ο υπουργός Οικονομικών του Ισραήλ, προκειμένου να συζητηθούν και τρόποι προστασίας των επενδύσεων.

Τέλος, στο πλαίσιο των συνομιλιών των δύο αντιπροσωπειών, συζητήθηκαν το Κυπριακό και το Μεσανατολικό, καθώς και η κατάσταση στις χώρες, όπου οι κοινωνικο-πολιτικές εξελίξεις έχουν χαρακτηριστεί ως «Αραβική Άνοιξη».
onalert
Eglimatikotita
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ