2012-04-17 15:00:56
Φωτογραφία για Υπόσχονται να σώσουν την Ελλάδα, αλλά στέλνουν τα παιδιά τους για σπουδές εκτός της χώρας.Ποιοι είναι;
Υπόσχονται να σώσουν την Ελλάδα, αλλά τα δικά τους παιδιά τα στέλνουν για σπουδές εκτός της χώρας.

Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του Β. Μπόνιου της εφημερίδας «το χωνί» που κυκλοφορεί στα περίπτερα, πολλοί πολιτικοί επιλέγουν πανεπιστήμια τους εξωτερικού.

Μερικά παραδείγματα:

Πέτρος Ευθυμίου

Διατέλεσε υπουργός Παιδείας για μια τετραετία (2000 - 2004), ωστόσο όταν ήρθε η ώρα να διαλέξει πανεπιστήμιο για την κόρη του, στράφηκε στο Λονδίνο. Η Σελήνη δεν μπήκε καν στον κόπο να δώσει πανελλήνιες εξετάσεις στην Ελλάδα.

Γιώργος Παπανδρέου

Ο γιός του, Αντρέας, αποφοίτησε από το κολλέγιο Αθηνών και στη συνέχεια πήγε στις Η.Π.Α. και το πανεπιστήμιο της Βοστόνης. Εκεί σπούδασε οικονομικά, έκανε ο μεταπτυχιακό στη Νορβηγία και συνέχισε στο Λονδίνο.

Αλλά και η κόρη του Γ. Παπανδέρου, Μαργαρίτα, από το 2008 βρίσκεται στο Λονδίνου και σπουδάζει Βιολογία.


Γιώργος Αλογοσκούφης

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών επέλεξε να στείλει τα παιδιά του σε Η.Π.Α. και Λονδίνο. Ο γιος του Σπύρος σπούδασε οικονομικά στο Yale, ενώ η κόρη του Αθηναΐδα σπούδασε ιστορία στο πανεπιστήμιο London School of Economics.

Ντόρα Μπακογιάννη

Η πρόεδρος της «Δημοκρατικής Συμμαχίας» έστειλε την κόρη της να σπουδάσει Επικοινωνία στη Σορβόνη, ενώ έκανε μεταπτυχιακό στο Παρίσι.

Ο γιός της, Κώστας, ο οποίος είναι και δήμαρχος Καρπενησίου, φοίτησε στο Πανεπιστήμιο Μπράουν, ενώ έκανε μεταπτυχιακό στη Δημόσια Διοίκηση στο Χάρβαρντ.

Άννα Διαμαντοπούλου

Όταν ήταν η ίδια στη θέση της υπουργού Παιδείας καθιερώθηκαν οι φωτοτυπίες και τα dvd αντί για βιβλία. Το ρεπορτάζ στο «χωνί» αναφέρει πως η ίδια φέρεται να ταξίδεψε στις ΗΠΑ για να «τσεκάρει» κολέγια των Η.Π.Α., προκειμένου να διαλέξει σε ποιο θα φοιτήσει ο γιος της newsbomb
 
Aniwthoi
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Δοκιμάζοντας τα Windows 8 στο iPad
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Δοκιμάζοντας τα Windows 8 στο iPad
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ