2012-04-17 16:09:18
Φωτογραφία για Η πρώτη εκπομπή του Τζούλιαν Ασάνζ θα έχει έναν αμφιλεγόμενο καλεσμένο...
Η τηλεοπτική εκπομπή διαλόγου την οποία θα παρουσιάζει ο ιδρυτής του ιστοτόπου WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ και θα μεταδίδεται από το τηλεοπτικό δίκτυο Russia Today θα αρχίσει να... προβάλλεται την Τρίτη 17 Απριλίου, όμως ο κατάλογος των καλεσμένων του θα παραμείνει μυστικός, ανακοίνωσε το αγγλόφωνο τηλεοπτικό δίκτυο το οποίο χρηματοδοτείται από την ρωσική κυβέρνηση.

Ο Ασάνζ, που συνεχίζει να τελεί υπό κατ' οίκον σύλληψη στη Βρετανία -προσπαθώντας να αποφύγει την έκδοσή του στη Σουηδία για σεξουαλική επίθεση που ο ίδιος διαψεύδει και υποστηρίζει ότι αποτελεί μέρος ενός σχεδίου με στόχο να εκδοθεί στις ΗΠΑ- γύρισε την εκπομπή «The World Tomorrow» («Ο Κόσμος Αύριο») στη Βρετανία.

Το τηλεοπτικό δίκτυο ανέφερε ότι δεν θα δημοσιοποιήσει τον κατάλογο των καλεσμένων του πριν από την προβολή της εκπομπής, πάντως προέβλεψε ότι η πρώτη συνέντευξη θα χαρακτηριστεί αμφιλεγόμενη.

«Δεν θέλουμε να χαλάσουμε το μυστήριο αποκαλύπτοντας το όνομα του πρώτου καλεσμένου», δήλωσε η αρχισυντάκτρια του RT, Μαργαρίτα Σιμόνιαν. «Αλλά δεν έχω καμιά αμφιβολία ότι ο συγκεκριμένος καλεσμένος και η συνέντευξη θα προκαλέσει αντιδράσεις και εκκλήσεις για τερματισμό της εκπομπής, από ορισμένα "γεράκια" που δεν σέβονται και πολύ την ελευθερία του λόγου», πρόσθεσε η ρωσίδα δημοσιογράφος αρμενικής καταγωγής.

Ο Ασάνζ ανέφερε σε μια ανακοίνωσή του ότι στην εκπομπή του θα προσκαλεί ανθρώπους στους οποίους «η τηλεόραση απλά δεν θα έδινε ποτέ την ευκαιρία να μιλήσουν· είναι δίκαιο να ειπωθεί ότι στην πλειοψηφία τους όσα μου είπαν δεν θα λέγονταν ποτέ σε κάποιο μεγάλο τηλεοπτικό δίκτυο».

Το Russia Today χαρακτηρίζεται από τους επικριτές του μια προσπάθεια του Κρεμλίνου να βελτιώσει την εικόνα του. Είναι διαθέσιμο σε 430 εκατ. συνδρομητές παγκοσμίως και στο Διαδίκτυο.

Στο bonusdeals.gr μπορείτε να βλέπετε καθημερινά μαζεμένες όλες τις

προσφορές όλων των site προσφορών. Με ένα κλικ τις έχετε μπροστά σας!
in.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ