2014-01-28 18:45:07
Φωτογραφία για Προβλήματα στο 60% των κτιρίων στο Ληξούρι μετά από το σεισμό
Σοβαρές ζημιές, που δύσκολα επισκευάζονται, προκάλεσε το «χτύπημα» του Εγκέλαδου στην Κεφαλλονιά. Χαρακτηριστικό είναι πως από τους ελέγχους που έχουν κάνει οι μηχανικοί έως τώρα, έχουν διαπιστωθεί προβλήματα στο 60% των κτιρίων στο Ληξούρι.

Οι μηχανικοί κάνουν λόγο για σοβαρές ζημιές, στις κολώνες και τα πέδιλα των σπιτιών, οι οποίες επισκευάζονται δύσκολα. Λιγότερα είναι τα προβλήματα στο Αργοστόλι, καθώς εκεί έχουν εντοπιστεί προβλήματα στο 25% των κτιρίων που έχουν ελεγχθεί.

Παράλληλα, την Τρίτη ξεκίνησε και η επιθεώρηση των ξενοδοχείων που θα προσφερθούν για τη στέγαση των κατοίκων που δεν μπορούν να μείνουν στα σπίτια τους, ώστε να βεβαιωθούν οι μηχανικοί πως τα κτίρια είναι ασφαλή.

Στο μεταξύ, το νησί συνεχίζει να «χορεύει», καθώς από το απόγευμα της Κυριακής- όταν και συνέβη ο ισχυρότερος σεισμός των 5,8 Ρίχτερ- έχουν σημειωθεί περισσότεροι από 160 μετασεισμοί, με την έντασή τους να φτάνει έως και τα 5,2 Ρίχτερ.

Την ίδια ώρα, η καταρρακτώδης βροχή που πέφτει στην Κεφαλλονιά έχει προκαλέσει αρκετές κατολισθήσεις βράχων σε πολλά σημεία του νησιού, δημιουργώντας προβλήματα και στις μετακινήσεις.

Πηγή: iefimerida
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ