2012-04-17 16:10:48
Φωτογραφία για Συμμαχία Ισραήλ-Κύπρου-Ελλάδας-Βουλγαρίας-Ρουμανίας
Αυτό που φαίνονταν ότι αποτελούσε μέρος μίας ανοικτής συζήτησης στο Ισραήλ η δημιουργία δηλαδή ενός περιφερειακού άξονα ο οποίος θα περιλαμβάνει το Ισραήλ, την Κύπρο την Ελλάδα την Βουλγαρία και την Ρουμανία με στόχο τον περιορισμό της Τουρκίας αρχίζει σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία να υλοποιείται και να αποτελεί την νέα επίσημη πολιτική του Ισραήλ για την Τουρκία.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ισραηλινή ιδέα συζητήθηκε στην Κύπρο με την υπουργό Εξωτερικών Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή κατά την διάρκεια της επίσκεψης του ισραηλινού ομολόγου της Άβιγκτορ Λίμπερμαν. Οι προθέσεις του Ισραήλ είχαν φανεί αρκετό καιρό πριν όταν ορισμένοι αναλυτές επεσήμαιναν την ανάγκη δημιουργίας ενός νέου περιφερειακού συστήματος ασφάλειας με στόχο τον έλεγχο της επέκτασης της επιρροής της Τουρκίας στην Α. Μεσόγειο και στα Βαλκάνια.

Στο πλαίσιο της πολιτικής αυτής το Ισραήλ είχε υπογράψει συμφωνίες στρατιωτικής συνεργασίας με την Βουλγαρία και την Ελλάδα, ενώ εδώ και χρόνια δυνάμεις του Ισραήλ συνεκπαιδεύονται με τις ρουμανικές Ένοπλες Δυνάμεις στην Ρουμανία. Το θέμα έχει επισημανθεί στο παρελθόν από το defencenet.gr και όπως φαίνεται η ισραηλινή κυβέρνηση κινείται μεθοδικά προς αυτή την κατεύθυνση.
Eglimatikotita
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ