2012-04-17 17:12:35
Φωτογραφία για Δραματική αύξηση αυτοκτονιών λόγω κρίσης
Ήδη από το 2010 οι αυτοκτονίες... Ιταλών, που είχαν χάσει την δουλειά τους, κυμαίνονταν σε πολύ υψηλά επίπεδα και είχαν φτάσει τις 362», αποκαλύπτει το ιταλικό Ινστιτούτο Κοινωνικών και Οικονομικών Ερευνών Eures.

Σύμφωνα με την έρευνα που φέρει τον τίτλο «οι αυτοκτονίες στην Ιταλία, στην εποχή της κρίσης», ο ιταλικός Βορράς, και ειδικότερα η περιφέρεια της Λομβαρδίας, με πρωτεύουσα το Μιλάνο, βρίσκεται στην πρώτη θέση της μαύρης λίστας.

Η μεγαλύτερη αύξηση (45,5%) των περιπτώσεων ανέργων, που αποφάσισαν να θέσουν τέλος στη ζωή τους, καταγράφεται στους άνδρες κατά την περίοδο 2008 -2010.

«Στοιχεία που αποδεικνύουν για μια ακόμη φορά τη βασική σημασία της εργασίας για τον καθορισμό του κοινωνικού ρόλου του κάθε πολίτη» υπογραμμίζει το Eures, σύμφωνα με το οποίο το πρόβλημα των αυτοκτονιών αποκαλύπτει όλη του τη δραματική διάσταση, όταν εξετάζονται οι ηλικίες από 45 έως 64 χρόνων.


Όταν, δηλαδή, οι πιθανότητες να βρει κανείς μια νέα δουλειά είναι σαφώς πιο περιορισμένες. Tα στοιχεία που αφορούν βιοτέχνες και επιχειρηματίες είναι επίσης δραματικά: το 2010, σύμφωνα με την έρευνα, σημειώθηκαν 192 αυτοκτονίες βιοτεχνών και εμπόρων και 144 επιχειρηματιών.

Οι Ιταλοί αναλυτές εκφράζουν φόβους πως σε ό,τι αφορά το 2011 και το 2012, το θλιβερό αυτό φαινόμενο θα παρουσιάσει έντονη ανοδική τάση.

Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι βάσει έρευνας της Ένωσης Βιοτεχνών, Cgia, από την αρχή του έτους έως σήμερα, αποφάσισαν να θέσουν τέρμα στη ζωή τους, λόγω οικονομικών δυσκολιών, 23 Ιταλοί μικροεπιχειρηματίες και βιοτέχνες 24wro
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ