2012-04-17 17:15:39
Φωτογραφία για FT: ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΟΜΟΛΟΓΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ
Οι διεθνείς επενδυτές αποσύρουν... τεράστια ποσά από τις κρατικές αγορές ομολόγων της ευρωζώνης, αναφέρουν σε δημοσίευμά τους οι Φαϊνάνσιαλ Τάιμς σχολιάζοντας ότι αυτό ίσως οδηγήσει στην ανάγκη διάσωσης της Ισπανίας. Επικαλούμενη εκτιμήσεις τραπεζιτών η βρετανική οικονομική εφημερίδα γράφει ότι  την τελευταία διετία 100 δισεκατομμύρια ευρώ έχουν αποτραβηχτεί από τις αγορές κυβερνητικών ομολόγων της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας, καθώς πολλοί επενδυτές έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους στην ευρωζώνη.

Το δημοσίευμα προσθέτει ότι υπάρχουν φόβοι πως οι επενδυτές αυτοί, μεταξύ των οποίων συνταξιοδοτικά ταμεία και άλλοι μακροπρόθεσμοι κάτοχοι ομολόγων, μπορεί να μείνουν μακριά από τα κρατικά ομόλογα της ευρωζώνης για τα επόμενα χρόνια.

Αναλυτής του Σίτι επισημαίνει ότι το σημείο καμπής που ενέτεινε την επιφυλακτικότητα των επενδυτών ήταν οι διαδοχικές διασώσεις της Ελλάδας με μεγάλες ζημιές για τους ιδιώτες πιστωτές. Εξηγεί ότι υπάρχουν ανησυχίες πως το δρόμο της Ελλάδας μπορεί να ακολουθήσουν και άλλες χώρες-μέλη. 24wro
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ