2012-04-17 17:25:04
Φωτογραφία για Θα στηρίξουμε με την ψήφο μας το ίδιο καθεστώς;
Γράφει ο Πέτρος ΧασάπηςΣτα περίπου 37 χρόνια της λεγόμενης μεταπολίτευσης, ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία κυβέρνησαν μονοπωλιακά τη χώρα. Περί τα 21 χρόνια το ΠΑΣΟΚ και περί τα 16 χρόνια η ΝΔ. Ο δικομματισμός ήταν επί 37 συνεχή χρόνια, το κύριο χαρακτηριστικό του πολιτεύματος της προεδρευόμενης κοινοβουλευτικής δημοκρατίας.

Μετά το 1981 ως γνωστόν, το ΠΑΣΟΚ αντικατέστησε την παλιά ρουσφετολογική κατά μόνας πελατειακή πολιτική πρακτική της Δεξιάς, με την μαζική κρατικοποίηση και είσοδο στο Ελληνικό Δημόσιο, ολόκληρου του…. κομματικού μηχανισμού. Ταυτόχρονα έστησε καινούργια κρατικοδίαιτα οικονομικά τζάκια, εξοντώνοντας τα παλιά και ένα δίκτυο κρατικοδίαιτων ΜΜΕ και κρατικοδίαιτης πνευματικής ελίτ. Όλα χρηματοδοτούμενα με δανεικά, δηλαδή με αύξηση του δημοσίου χρέους. Αυτό είναι το λεγόμενο καθεστώς ΠΑΣΟΚ ή σύστημα ΠΑΣΟΚ, όπως το αποκαλούσε ο Κ. Καραμανλής ο Β΄.

Μέσα σ’ αυτό το καθεστώς, τα πολιτικά τζάκια της ΝΔ συμβιβάστηκαν πλήρως και περιορίστηκαν σε επικουρικό ρόλο, ενώ τα μεσαία στελέχη της Δεξιάς συμβιβάστηκαν στο να γλύφουν τα απομεινάρια της εξουσίας του καθεστώτος ΠΑΣΟΚ
. Ποτέ δεν όρθωσαν ανάστημα ανατροπής αυτού του καθεστώτος και όταν ο Κ. Καραμανλής ο Β΄ τόλμησε να μιλήσει για επανίδρυση του κράτους και για 5-6 κρατικοδίαιτους νταβατζήδες που λυμαίνονται το κράτος, αναγκάστηκε να τα πάρει όλα πίσω και να τους υπηρετήσει.

Σήμερα λοιπόν, φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. Η χώρα πτώχευσε και επίσημα, η Εθνική Κυριαρχία παραχωρήθηκε, ο λαός σπρώχνεται στην εξαθλίωση, στην αυτοκτονία και στον εξανδραποδισμό. Και όμως το ίδιο κρατικοδίαιτο καθεστώς που έχει πλέον αυτονομηθεί πέρα και πάνω από ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και Πατρίδα, μας καλεί να ψηφίσουμε αυτά τα δύο υποτελή στο ίδιο και εντολοδόχα πολιτικά κόμματα, προκειμένου να συνεχίσει, μέσα από τα κόμματα αυτά, να απομυζά τους μόχθους, τις στερήσεις και τις περιουσίες μας.

Είναι πλέον φανερό πως, κάθε ψήφος σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είναι τουλάχιστον επιβράβευση και εντολή για συνέχιση της ίδιας κατάστασης.

Θα το αποτολμήσουμε;
olympia.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ