2014-02-04 01:27:10
Φωτογραφία για E-Learning... 5 λόγοι που θα σας πείσουν!
Επιμέλεια: Κρατίδης Βασίλης

Ολοι όσοι εμπλέκομαστε ενεργά στη βιομηχανία του E-Learning σε καθημερινή βάση, γνωρίζουμε το μέγεθος, τη σπουδαιότητα και τη σημασία της. Οι νέες τεχνολογίες, οι στρατηγικές και τα εργαλεία που συνεχώς εμφανίζονται, μας δίνουν πάντα ένα καλό λόγο για να ασχολούμαστε .

Στην πραγματικότητα , όλοι όσοι ασχολούνται ενεργά στον τομέα του E-Learning, γνωρίζουν τα οφέλη και τις περισσότερες φορές είναι ενθουσιασμένοι με τις δυνατότητες που τους προσφέρει . Αλλά τι γίνεται με όλους εκείνους που ξεκινούν τώρα ή σκέφτονται να ξεκινήσουν ή απλά είναι περίεργοι να μάθουν τι διαφορετικό προσφέρει το E-Learning?

Το παρακάτω inforgaphic του Tim Tamimi της Mango Graphics παρουσιάζει συνοπτικά 5 συγκριτικά πλεονεκτήματα του E-Learning σε σχέση με την παραδοσιακή διδασκαλία. Μερικά από αυτά ίσως ήδη να σας είναι γνωστά, αλλά ίσως υπάρχουν και κάποια τα οποία δεν γνωρίζετε. Συνοπτικά λοιπόν θα μπορούσαμε να πούμε ότι το E-Learning...


1. Μειώνει δραστικά το χρόνο διδασκαλίας τόσο για τον εκπαιδευτή όσο και τον εκπαιδευόμενο.

2. Ενισχύει την κατάκτηση και διατήρηση της γνώσης μιας και το υλικό παραμένει διαθέσιμο online 24/7.

3. Είναι φιλικό προς το περιβάλλον.

4. Δουλεύει εξίσου καλά με τη συμβατική εκπαίδευση και σε πολλές περιπτώσεις πολύ καλύτερα από αυτήν.

5. Είναι φθηνό! Είναι για όλους!

Ενώ αναμένουμε ότι ορισμένα από τα χαρακτηριστικά του E-Learning τα οποία παρουσιάζονται αναλυτικά παρακάτω θα εξακολουθήσουν να ισχύουν και την επόμενη πενταετία, νέες τάσεις δείχνουν ότι η μάθηση μέσω φορητών συκευών (Mobile-Learning) κερδίζει συνεχώς έδαφος και ότι πιθανόν να σηματοδοτεί την έναρξη μιας εποχής όπου η γνώση τόσο τεχνικά όσο και υλικά, θα είναι προσβάσιμη απόόλους.

Ποιος είπε ότι η μάθηση πρέπει να παραμένει ίδια ενώ όλα τα άλλα αλλάζουν...? Some food for thought...
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ