2014-02-05 13:38:10
Φωτογραφία για Videopoetry: Το είδος της ποίησης που εμφανίζεται σε μια οθόνη
Χρησιμοποιώντας την ποίηση ως κατευθυντήριες γραμμές, ο Swoon (Marc Neys) δημιουργεί βίντεο και ηχοτοπία. Videopoetry είναι ένα είδος της ποίησης που εμφανίζεται σε μια οθόνη, διακρίνεται από τη χρονικά βάσισμένη, ποιητική αντιπαράθεσης εικόνων- κειμένου – ήχου. Η σωστή αναλογία των τριών αυτών στοιχείων, δημιουργεί στο θεατή την πραγματοποίηση μιας ποιητικής εμπειρίας.

O Swoon θα παρουσιάσει την δουλειά του την Παρασκευή 07/02 , 20.00. και θα διεξάγει ένα διήμερο εργαστήριο πάνω στην πρακτική του Videopoetry το Σάββατο 08/02 και την Κυριακή 09/02.

Το έργο του Swoon είναι προκλητικό, όμορφο και ενοχλητικό. Χρησιμοποιώντας την ποίηση ως κατευθυντήριες γραμμές, ο Swoon (Marc Neys) δημιουργεί βίντεο και ηχοτοπία χρησιμοποιώντας ένα μείγμα από επίπεδα εικόνων που λαμβάνονται από το διαδίκτυο, διαφημίσεις, καθώς και τις δικές του κινηματογραφήσεις και ηχογραφήσεις.

Το έργο του Swoon είναι άμεσα αναγνωρίσιμο για την ονειρική ποιότητά του, καθώς και την επιδεξιότητα με την οποία ο καλλιτέχνης δίνει νέο νοήμα στα αποσπάσματα τα οποία επεξεργάζεται. Εικόνα, ήχος, φωνή και ποίηση συνδυάζονται αρμονικά για να δημιουργήσουν κάτι φρέσκο​​, συναρπαστικό και συχνά εντυπωσιακό στο έργο του Swoon. Η δουλειά του έχει προβληθεί σε φεστιβάλ κινηματογράφου σε όλο τον κόσμο. Ο Swoon είναι, επίσης, βίντεο-editor για το online περιοδικό Paper Cut Awkword.

frowntails.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ