2014-02-07 13:08:12
Φωτογραφία για Ουκρανία: Σκανδαλώδης πλουτισμός για τον υιό Γιανουκόβιτς
Ενώ η Ουκρανία έχει γίνει πεδίο σκληρής αντιπαράθεσης μεταξύ κυβερνητικών και διαδηλωτών για... μεγάλο χρονικό διάστημα, ο μεγαλύτερος γιος του προέδρου Γιανουκόβιτς, Αλεξάντερ, γίνεται κάθε μέρα και πλουσιότερος

Στο επίκεντρο του oυκρανικού αλλά και του ξένου Τύπου βρίσκεται ο μεγαλύτερος γιος του προέδρου της Ουκρανίας ο Αλεξάντερ Γιανουκόβιτς ο οποίος μέσα στα τρία χρόνια που ο πατέρας του είναι στην εξουσία έγινε από ένας απλός οδοντίατρος, ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους της χώρας.

Ο 41χρονος Αλεξάντερ Γιανουκόβιτς έχει περιουσία που σύμφωνα με το περιοδικό Focus ανέρχεται στα 70 εκατομμύρια ευρώ ενώ το Forbes την ανεβάζει στα 510 εκατομμύρια ευρώ. Ο υιός Γιανουκόβιτς αμέσως μόλις ο πατέρας του βρέθηκε στο τιμόνι της Ουκρανίας άρχισε να ασχολείται με το εμπόριο άνθρακα και το 2010 βρέθηκε να έχει υπό τον έλεγχό του πέντε κρατικές εγκαταστάσεις επεξεργασίας κάρβουνου των οποίων τα τρία τέταρτα των μετοχών έγιναν δικά του δύο χρόνια αργότερα.


Ο Αλεξάντερ ασχολείται επίσης με τις εξαγωγές μέσω δικής του εταιρίας που έχει την έδρα της στην Γενεύη. Πολιτικοί αντίπαλοι του προέδρου Γιανουκόβιτς τονίζουν ότι αυτός προτιμά την οικογενειακή επιχείρηση για τις εξαγωγές του κάρβουνου που εξορύσσεται στην Ουκρανία και αναφέρουν ότι η συγκεκριμένη εταιρία κάνει τζίρο πέντε με έξι εκατομμύρια δολάρια τον μήνα.

Σύμφωνα με τα oυκρανικά ΜΜΕ δεν ήταν πάντοτε απαραίτητο να ευνοεί ο πρόεδρος τον γιο του αφού τα περισσότερα μέλη της κυβέρνησης που παραιτήθηκε τον Ιανουάριο ήταν στενοί φίλοι του Αλεξάντερ τους οποίους είχε επιλέξει ο πρόεδρος Γιανουκόβιτς. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ