2014-02-13 19:27:07
Φωτογραφία για Καισαρικές …με τη «σέσουλα» στην Κύπρο
Ιδιαίτερα αυξημένες οι καισαρικές τομές στην Κύπρο, διαπιστώνουν οι βουλευτές της επιτροπής Υγείας της Βουλής και τονίζουν την αναγκαιότητα εκστρατείας ενημέρωσης στα σχολεία. Σύμφωνα με αριθμούς που παρουσιάστηκαν στη συνεδρία της επιτροπής Υγείας στον ιδιωτικό τομέα οι καισαρικές αγγίζουν το 60% στον ιδιωτικό τομέα, ενώ στο Δημόσιο φθάνουν μέχρι και 45%. Παγκοσμίως ο μέσος όρος είναι μεταξύ 25% και 30% ενώ στην Κύπρο σχεδόν οι μισές γεννήσεις είναι με καισαρική τομή.

Η Επιτροπή Υγείας της Βουλής, απηύθυνε έκκληση στους εκπροσώπους του υπ. Υγείας να αρχίσουν εκστρατεία διαφώτισης στα σχολεία για τα πλεονεκτήματα του φυσιολογικού τοκετού.

Αιτία της αύξησης των καισαρικών, αποδεικνύεται και η νοοτροπία στην Κύπρο από τις γυναίκες να ζητούν καισαρική τομή, ώστε να αποφεύγουν τον πόνο.

Ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Ζαχαρίας Ζαχαρίου υπέδειξε ότι θα πρέπει να περιληφθεί το ζήτημα σε μαθήματα στο λύκειο και απευχήθηκε να υπάρχει το ενδεχόμενο επιδίωξης οικονομικών κερδών από τους γιατρούς.

Η βουλευτής του ΑΚΕΛ Στέλλα Μισιαούλη σημείωσε ότι θα πρέπει να τύχουν ενημέρωσης, τόσο οι γυναίκες, όσο και οι γιατροί.

Και η βουλευτής του ΔΗΚΟ Αθηνά Κυριακίδου ανέφερε η καισαρική τομή, αποτελεί αίτημα σε πολλές περιπτώσεις των γυναικών.

Ζητήθηκε από τις ασφαλιστικές εταιρείας να εξετάσουν το ενδεχόμενο τα κίνητρα που δίδονται για φυσιολογικό τοκετό να είναι περισσότερα.
sigmalive.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ